Найменше зрадників присяги було серед співробітників кримської гілки Міністерства внутрішніх справ.

Під час силового захоплення Криму російською армією та угрупованнями колабораціоністів не зрадив присязі чи кожен третій військовослужбовець ЗСУ, який перебував на півострові. Про це йдеться у повідомленні в Facebook першого віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко.

"З 13 468 солдатів і офіцерів ЗСУ лише 3990 військовослужбовців (29,6%), з 10 936 співробітників МВС - тільки 88 (0,8%), в Держприкордонслужбі - з 1870 тільки 519 (29,7%)", - написала вона.

Разом з тим, за інформацією нардепа, вірними присязі в кримських відділеннях Служби безпеки України з 2240 співробітників залишилися тільки 242, а регіональному Управлінні держохорони - лише 20 з 527.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Сьогодні - п'ять років з дня початку захоплення Росією українського Криму.

Варто нагадати, що РФ окупувала Крим в 2014 році. Верховна Рада оголосила 20 лютого 2014-го початком тимчасової окупації півострова Росією. Ключові міжнародні організації, в тому числі Генасамблея ООН, засудили дії Кремля. Проти РФ були введені персональні та секторальні санкції.

Нагадаємо, окупований Донбас перетворився на гетто для українців: тотальна ізоляція, надії немає. Журналіст розповів, що насправді відбувається на Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.ua, чому Крим перейшов до України: справжня історія російського "подарунку". Ніхто б взагалі не розглядав питання передачі Криму, якби не була термінова необхідність.

Також Знай.ua писав, що посла України в Канаді Шевченка визнано зрадником: співпрацював з агресором.

Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне розслідування за статтею про держзраду у зв'язку з земельною операцією, яку провів у Криму посол України в Канаді Андрій Шевченко. Про це відомий юрист і екс-заступник глави АП Андрій Портнов повідомив у своєму Telegram-каналі.