Молодь – найпасивніша електоральна група на виборах. І ця тенденція не лише в Україні, а й у ЄС та США.

Люди – молоді, методи – старі

Діалог політиків із молоддю встановлюється під час передвиборчих кампаній, а в інших випадках він практично відсутній. Залучити молодь до політики намагаються здебільшого громадські організації та молоді діячі.

"Молодь не бачить безпосереднього зв'язку між своєю участю у виборах та подальшим розвитком країни", – пояснює пасивність молодого електорату експерт Філіпенко.

Один із найпопулярніших способів – просвітницька робота. Другий спосіб – це створення можливостей для молодих людей особисто долучатися до політики.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Спроби Тимошенко і Порошенка

Юлія Тимошенко зовсім не є новим обличчям в українській політиці, однак саме так вона намагається подати себе виборцям. Зміна візуального образу, риторики, методів ведення передвиборчої кампанії – все це покликане завоювати нові для Тимошенко електоральні групи.

Останні промови її рясніють темами, цікавими молодим людям. Так, у червні 2018 на презентації "Нового Курсу" Тимошенко багато говорила про створення цифрової системи управління, "блокчейн", українську IT-сферу тощо.

Чинному президенту також потрібні голоси молодих українців. Однак кампанія Порошенка має дещо загальніший характер.

Порошенко, наприклад, акцентує увагу на європейській інтеграції України, вступі до НАТО та віддаленні від Росії – саме ці цінності найбільше поділяє молодь.

Зеленський – фаворит?

Левову частку рейтингу Володимира Зеленського становлять молоді виборці. За даними січневого соцопитування групи "Рейтинг", за нього готові проголосувати 31% осіб віком від 18 до 29 років. Зеленський будує передвиборчу кампанію поза рамками прийнятих в Україні політичних правил.

Перед Зеленським стоїть одне дуже непросте завдання – довести своїх виборців до дільниць. Серед молодого електорату явка на виборах традиційно низька, а оскільки він складає основну групу підтримки кандидата, то Зеленському просто необхідно переконати його проголосувати.

Нагадаємо, вибори президента України: ЦВК зробила важливу заяву, фігурують мільйони.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Порошенка можуть зняти з виборів: суд поставив крапку у скандальній справі.

Також Знай.ua писав про те, що на кандидата від політичного руху "Слуга народу" Володимира Зеленського звернули увагу за кордоном.