Генеральна прокуратура України закінчила розслідування про те, хто наказував вбивати майданівців.

Про це стало зрозуміло зі слів генерального прокурора України Юрія Луценка.

Юрій Луценко
Юрій Луценко

"Сьогодні, в день 5-ї річниці кривавих подій, я можу твердо сказати: слідство встановило не тільки 66 осіб виконавців, які підозрюються у вбивствах (з них 46 - бігли в РФ, решта - під вартою). ГПУ в цьому році фактично завершило слідство про тих, хто віддав злочинні накази, які призвели до вбивств і поранень на Майдані", - пише Луценко.

За його словами, комісія експертів та залучених спеціалістів прийняла рішення на підставі 988 томів матеріалів слідства.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Загибель і поранення учасників мирних зібрань на Майдані знаходяться в прямому причинному зв'язку з рішеннями і діями екс-президента Януковича, екс-голови СБУ Якименко та його підлеглих Тоцького, Ганжі, Потіївського, Щоголіва, екс-міністра внутрішніх справ Захарченка та його підлеглих Шуляка, Конопляника, Миколенко, екс-міністра оборони Лебедєва, екс-начальника Генштабу Замани", - наголошує прокурор.

Також він запевняє, що "це найважливіша справа сучасної України" піде на ознайомлення захисту і в суд відразу після рішення Верховної Ради про продовження процедури заочного засудження.

Слухання у справі про активістів Майдану
Слухання у справі про активістів Майдану

"Цього вимагає правоохоронна система. Цього вимагає справедливість. Цього вимагає совість кожного, хто служить Українській Державі", - резюмує Луценко.

Варто нагадати, що Сьогодні, 20 лютого, вже третій день Україна згадує загиблих під час Революції Гідності п'ять років тому.

Нагадаємо, Зеленський схилив голову перед героями Небесної Сотні: вся країна завмерла

Український шоумен, кандидат у президенти від політичного руху "Слуга народу" згадав найкривавіший день в історії та вшанував пам'ять героїв Небесної Сотні.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Вакарчук стривожив Україну словами про Небесної Сотні: постріли з закритими очима

ТакожЗнай.ua" писав про те, що У мережі показали, як Порошенко "виносив поранених" на Майдані: трохи не схоже на його розповідь