Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков розповів, як ведеться розслідування вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк, у своєму інтерв'ю виданню" Дзеркало тижня".

За словами чиновника, спочатку слідство розглядало як підозрюваного екс-співробітника департаменту захисту економіки НПУ, у якого з убитою колись стався конфлікт. З цього приводу Аваков сказав, що чоловік був відсторонений від займаної посади, після чого була проведена перевірка. В результаті будь-яких підтверджень версії отримано не було. Також Аваков зазначив, що поліція не могла відразу ж вичислити передбачуваного замовника, оскільки активістка з багатьма конфліктувала. Міністр переконаний, що підстав говорити про причетність до цього злочину діючих співробітників поліції на даний момент немає.

Він підкреслив: "У поліції працює 140 тисяч, і серед них теж є негідники, рівно в тій же пропорції, як і в суспільстві в цілому. Якщо слідство встановить, що ті чи інші співробітники НПУ були якимось чином причетні, і суд встановить їх провину, - понесуть покарання. Нікого покривати не буду, навпаки".

Крім того, Аваков заявив, що співробітники СБУ використовували справу про вбивство активістки Катерини Гандзюк для дискредитації поліції. З цього приводу міністр внутрішніх справ зазначив: "Для мене в цій справі є неприємні речі, інспіровані, за наявною у мене інформацією, співробітниками СБУ. Вони використовували цю ситуацію як інструмент для дискредитації певних осіб і певних сил. В тому числі і для дискредитації поліції".

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що відомий журналіст розповів про те, що закони чинного гаранта нічого, крім срача, не приносять. Зокрема, мова ведеться про податок на виведений капітал, який Порошенко планує ввести.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у своєму новому відео коміки з Кварталу 95 іронічно висміяли політиків, серед яких опинилися Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, а також мер Києва Віталій Кличко.

Також "Знай.uа" писав, що Лукашенко під час зустрічі з викладачами і курсантами Військової академії зробив несподівану заяву. Глава держави заявив, що нікому б не побажав президентського життя.