Над територією Росії пролетів американський військовий літак Boeing OC-135B. Політ пройшов з метою спостереження.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Boeing OC-135B з бортовим номером 61-2670 пролетів у ніч з 22 на 23 лютого в рамках Договору з відкритого неба. Повідомляється, що цей політ став першим з листопада 2017 року.

За словами прес-секретаря Пентагону Джеймі Девіса, довга перерва між польотами пояснюється напруженістю, яка виникла в американо-російських відносинах.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Відзначається, що Договір з відкритого неба був підписаний в Гельсінкі 24 березня 1992 року представниками 23 держав - членів ОБСЄ. Росія ратифікувала договір в травні 2001 року.

2019 рік для України буде насиченим не тільки у плані майбутніх виборів – заплановано 6 масштабних навчань із залученням іноземних військ, які передбачають допуск у країну до 8 тисяч солдатів із різних країн НАТО.

Тактичні навчання із залученням армії протягом всього 2019 року. Всього в кампанії беруть участь до 13 000 солдатів (від США - до 1,5 тисячі осіб, у 3-х літаків і вертольотів, від інших країн НАТО - таку ж кількість). Навчання проходять на Яворівському полігоні у Львівській області.

Нагадаємо, що спостерігачі ОБСЄ, що працюють на Донбасі, зафіксували російський військовий літак. Кажуть, він не входив в український повітряний простір, заявив 19 лютого штаб операції Об’єднаних сил.

Як повідомляв "Знай.ua": "Потужне озброєння" Путіна навіть не завелося: тотальна поразка.

Також "Знай.ua" писав, що у Криму забили на сполох через нові проблеми з довкіллям, які загрожують анексованому півострову серйозною екологічною катастрофою.