В перших днях останнього зимового місяця відбулася важлива зустріч для одного з кандидатів в президенти, Зеленського, з двома колишніми міністрами-реформаторами - Олександром Данилюком, екс-головою Мінфіну, та екс-міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом. Обоє міністри були змушені піти у відставку з уряду через незгоду з політикою нинішньої влади.

Прокоментувавши зустріч з Зеленським, Олександр Данилюк пояснив, що він погодився на зустріч тільки заради однієї мети, а саме удостовіритися у повному розумінні всього, що стосується президентського посту. Також Данелюку було важливо знати чи готовий " слуга народу " до такої кардинально нової для нього ситуації. Судячи з усього зустріч пройшла успішно і Данилюку сподобалася позиція кандидата №1, про що свідчать його коментарі стосовно даної зустрічі: " Зеленський адекватно ставиться до викликів і налаштований на перемогу ".

Після зустрічі з Данилюком відбулася зустріч з Абромавичусом і тут думки колишніх високопоставлених чиновників розійшлися. У Абромавичуса склалися зовсім інші враження від спілкування з Зеленським ніж у його колеги Данилюка. Екс-міністр економічного розвитку і торгівлі заявив: " Ані до зустрічі, ані після неї я, за великим рахунком, не знаю, хто такий Володимир Зеленський. Думаю, у ньому є чимала частка наївного романтизму ". В свою чергу Абромавичус також відзначив наполегливість «кандидата №1" : " Він [Зеленський] йде до перемоги, як танк ", - висловився колишній міністр.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Обидва колишні міністри-реформатори запевнили журнал НВ в тому, що жоден з них не обговорював з кандидатом ні майбутні посади, ні приєднання до його команди. Також журналісти журналу НВ поспілкувалися з учасниками експертних зустрічей, які були проведені в штабі Зеленського в період січень-лютий.

Одним з учасників таких експертних зустрічей став Тарас Шевченко, співголова ради Реанімаційного пакету реформ. Він був присутній на зустрічі головною темою якої була судова система. Шевченко був приємно здивований знаннями і обізнаністю Зеленського в даній темі, також зауважив, що не очікував від кандидати настільки глибокого розуміння судової системи. Саме через це Шевченко надзвичайно позитивно поставився до того, що «лідер гонки» підійшов до питання по-діловому: відразу запропонував експертам розповісти йому , що конкретно президент може зробити для судової реформи. Також експерт додав: " Зеленський хотів чітко зрозуміти, що ось це він може зробити, а це - ні ". Цим самим показавши серйозно налаштованість і зацікавленість в пакеті реформ судової системи. Ще Шевченко зазначив, що, на відміну від багатьох інших вітчизняних політиків, Зеленський продемонстрував здатність більше слухати аналітиків, аніж висловлювати їм свою позицію, намагаючись завоювати довіру.

Попри всі намагання шоумена делеко не всих вийшло зачарувати. З багатьох джерел почала просочуватися підтверджена інформація, що нещодавно Зеленський зустрічався з послами країн Євросоюзу в Україні. Один з дипломатів, який безпосередньо спілкувався з учасниками напівофіційної зустрічі, заявив, що кандидат не впорався і не справив бажаного враження на послів. Посли були приголомшені поверхевим розумінням Зеленським внутрішніх і зовнішніх політичних процесів, що призвело до не повного розуміння ситуації.

Володимир Зеленський є лідером президентських перегонів за даними соціологів - у тому числі опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 31 січня по 10 лютого 2019 року.Згідно з опитуванням КМІС, якби вибори проводилися на початку лютого, за Володимира Зеленського проголосували б 26,9% респондентів, за Петра Порошенка - 17,7%, за Юлію Тимошенко - 15,8%.

Нагадаємо, НАТО запускає масштабну підтримку України.


Як повідомляв портал "Знай.ua", кияни обурені роботою е-квитка.


Раніше "Знай.ua" інформував українців про справжнє "обличчя" влади.