Спікер з питань ходу передвиборної кампанії Зе!Команди Дмитро Разумков розповів про його позиції щодо вступу України в НАТО і ЄС, а також про його ставлення до МВФ. Про це він розповів в інтерв'ю УН.

"Позиція Зеленського та його команди – і в НАТО і в ЄС потрібно прагнути. Але ми розглядаємо це не як мету, а як механізм. Ми хочемо жити за європейськими стандартами, а коли це буде, то швидше за все, ЄС буде сам не проти нашого членства. Коли буде реальна можливість вступу, тоді потрібно буде провести референдум. Мені здається, що українці підтримають, але коли це відбудеться, ми поки не розуміємо. Те, що ми внесли зміни до Конституції, насправді не наблизило нас ні до НАТО, ні до ЄС. Це політичній хід, обман і маніпуляція перед виборами. У нас є відкриті територіальні суперечки, анексований Крим, окупована частина Донбасу, відкрита межа. З такою проблематикою увійти в ЄС буде дуже важко. Статут НАТО також ніхто не відміняв, і вони не куплять квиток на війну з Росією. Ми і так щільно співпрацюємо з НАТО, і це необхідно поглиблювати", - розповів Разумков.

Володимир Зеленський (Квартал 95)
Володимир Зеленський (Квартал 95)

Також спікер розповів про те, що співпраця України з МВФ - вимушена, але важлива міра.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Формально це рішення приймається не тільки Президентом, але за великим рахунком співпраця з МВФ, на жаль, Україні сьогодні потрібно, і виходити з нього було б необачним рішенням", - сказав спікер.

Раніше повідомлялося, що кандидат в президенти України від партії "Слуга народу" Володимир Зеленський оприлюднив свою передвиборчу програму:

"Україна, де відкрити бізнес можна за годину, отримати закордонний паспорт – 15 хвилин, а проголосувати на виборах – за одну секунду, в Інтернеті. Де немає оголошень "Робота в Польщі".Країна, з якої не поїдуть наші діти. А тепер про те, як це зробити. Те, що я презентую, – це не просто моя програма. Це мої цінності. Це те, у що я вірю і чому готовий служити", - йдеться в коментарі до програми.

Саме воля народу, висловлена на референдумі 1 грудня 1991 року, – народила Україну як державу. З того часу у нас не було референдумів, на яких народ вирішував би щось, вважає Зеленський.

Нагадаємо, кандидат у президенти України опозорився на форумі в Давосі.

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський отмечает подвійне свято.

"Знай.uа" писав, у мережі показали сімейний архів іменинника з "Кварталу 95".