В республіці Білорусь президентом Олександром Лукашенком був підписаний указ про те, щоб забезпечити Україну кількома тисячами протитанкових керованих ракет випуску 1989 року марки 9М124. Про це стало відомо з повідомлення інтернет-видань з посиланням на джерела в силових відомствах республіки.

Наголошується, що саме такий тип ракет входить в комплект озброєння танка Т64БВ, модифікацію якого завершило держпідприємство «Укроборонпром» в 2017 році.

Дальність стрільби такої ракети — 4800 метрів, і вона, на думку експертів, буде вкрай ефективна в умовах конфлікту на Донбасі.

«Україна вже модернізувала більше сотні танків до рівня Т-64БВ обр. 2017 року і покладає на них (та інші танки, сумісні з білоруськими 9М124) велику роль у конфлікті», йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Також відомо, що Білорусь забезпечує Україну електронікою для протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) «Львів», які, скоро надійдуть для сил ООС разом з вітчизняними ПТРК «Стугна-П».

Нагадаємо, раніше ми писали, що Ракетні погрози Путіна насмішили Помпео: немає сенсу.

Державний секретар США Майк Помпео відреагував на попередження і чергові погрози з боку Росії та її президента Володимира Путіна. Путін, пам'ятається, погрожував після розірвання ракетного договору направити ракети на США. Помпео вважає, що Москва може тільки говорити і нічого не зробить.

"Це, безперечно, є гучними словами з Москви. Ці слова націлені на те, щоб прикрити ключовий виклик. Адже він говорив про рішення США вийти з договору, поширюється на ракетні системи середньої і меншої дальності", - підкреслив Помпео.

Росія порушувала цей договір, тому для американців немає ніякого сенсу і далі зв'язувати себе обмеженнями, передбаченими цим договором", – заявив держсекретар.

Нагадаємо, раніше Пальчевський назвав головний страх Путіна перед Україною: все вирішать вибори

Популярний телеведучий Андрій Пальчевський розповів, які очікування є у президента РФ від виборів в Україні.

«Танго танцюють удвох. Боротися за мир. А уявіть собі: сидить там Путін, дивиться на Порошенка, і говорить як Станіславський: Не вірю! Немає жодних шансів, що при діючому президенті війна закінчиться. Тому що у Путіна є переконання, що йому вірити не можна», — зазначив він.

Більш того, Пальчевський розкрив головних страх Путіна перед Україною.

Нагадаємо, що у даний момент умов для укладення мирного договору з Японією, з питання Курильських островів, практично немає. Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства Російської Федерації Сергій Лавров.

Як повідомляв портал Знай.uа у Всеросійській державній телевізійній і радіомовній компанії заявили, що готові запустити ракету США у випадку загрози для РФ.