Юрій Луценко заявив, що розкрадання в оборонному комплексі України, про яких згадується в програмі "Наші гроші", вже розслідуються Генеральною прокуратурою України (ГПУ).

"ГПУ вже давно розслідує цю справу", - написав Луценко.

На уточнююче запитання, "як давно і які результати", генпрокурор поскаржився на "злив" інформації.

"Якщо після зливу фігуранти не втечуть - все буде як завжди: після експертиз - підозра, потім запобіжний захід, потім передача на ознайомлення захисту і в суд", - відповів він.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Також Луценко повідомив, що в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) "розслідують цю справу трохи довше, ніж ГПУ".

Як відомо, 25 лютого "Наші гроші" опублікували розслідування, в якому говорилося, що заступник секретаря РНБО Олег Гладковський і його син Ігор причетні до поставок контрабандних російських деталей для військової техніки. Державні оборонні підприємства "Укроборонпрому" купували ці деталі у фірм- "прокладок" за цінами, завищеними в кілька разів, говорилося в телепрограмі.

26 лютого народний депутат від Блоку Петра Порошенка Ірина Луценко заявила, що Гладковський-старший і "Укроборонпром" планують подати в суд на журналістів.

На час проведення розслідування Олег Гладковський зняв з себе обов'язки першого заступника секретаря РНБО, президент України Петро Порошенко підтримав його відсторонення і зажадав від правоохоронних органів терміново перевірити інформацію, викладену в програмі.

Позаштатний радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков інформував, що з 2015 року прокуратура займається п'ятьма кримінальними виробництвами з цього приводу, а НАБУ - одним.

Дивіться: Друзі Президента крадуть на оборонці (секретні переписки) /// Наші гроші

Нагадаємо, ЗМІ знайшли людей Порошенка, які роками "роздягали" Україну.

Як повідомляв "Знай.ua", радник Президента України Петра Порошенка Ігор Уманський подав заяву на звільнення з посади. Причиною він назвав те, що нібито " майже півроку не спілкувався з Порошенком".

Також "Знай.ua" писав, Аваков розкрив схеми підкупу виборців у інтересах Порошенка.