Стало відомо, що популярний шоумен і кандидат у президенти України Володимир Зеленський планує разом з експертами розробити механізм притягнення до відповідальності корумпованих чиновників.

Таким чином "слуга народу" на своїй офіційній сторінці в соцмережі Facebook відреагував на скасування Конституційним судом статті про незаконне збагачення.

Володимир Зеленський

"Йдучи, сьогоднішня влада вирішила забрати з собою вкрадене у народу, у армії, яка воює. Вчора ми дізналися про розкрадання в Укроборонпромі, сьогодні – про те, що влада руками суддів Конституційного Суду звільнила себе від відповідальності не тільки за ці крадіжки, а й за інші, які в рази більше", - написав Зеленський.

Також він вважає, що через скасування статті про незаконне збагачення "за все, що влада вкрала за останні 5 років, притягнути до відповідальності буде неможливо".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Ми разом з експертами підготуємо нашу відповідь клептократії, щоб ні один із них не уникнув відповідальності. Кандидатів багато, але один з них, безсумнівно, сяде до в'язниці!", - заявив Володимир Зеленський.

Ідучи, сьогоднішня влада вирішила забрати з собою вкрадене у народу, в армії, що воює. Вчора ми дізналися про...

Geplaatst door Владимир Зеленский op Woensdag 27 februari 2019

Раніше повідомлялося, що Конституційний суд України визнав статтю 368-2 Кримінального кодексу України невідповідною Основному закону. Ця стаття передбачала покарання за незаконне збагачення.

Положення статті передбачають, що підозрюваний повинен сам довести, що його багатство - чесно зароблене. А згідно із законодавством, тільки обвинувачення має щось доводити.

Нагадаємо, що в мережу потрапило відео, на якому Геннадій Кернес "відчитує" чиновників. Особливо слів він не підбирав, що для нього вже, до речі, далеко не вперше.

Як повідомляв портал Знай.иа, оприлюднили прізвища 59 народних депутатів, на підставі скарги яких Конституційний суд України у вівторок, 26 лютого, скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Також портал Знай.иа писав, що Володимир Зеленський записав відеозвернення після перегляду розслідування програми "Наші гороші" з Денисом Бігусом про розкрадання бюджетних коштів "Укроборонпрому", яке тісно пов'язане з оточенням Президента України Петра Порошенка.