Засідання гуманітарної групи по Донбасу в білоруській столиці покинула українська делегація через образливі та недипломатичні висловлювання з боку представників сепаратистів.

Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

"В ході обговорення можливих варіантів обміну заручниками запрошена з Донецька не дипломатично, базарно, образливо і в некоректній формі спробувала робити заяви на адресу України та вищого політичного керівництва держави", - розповіла віце-спікер.

"Українська делегація висловила рішучий протест координатора по перетворенню важкого переговорного процесу на ринок з лайливими хамами і покинула зал засідань", - повідомила Геращенко.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Вона зазначила, що українська сторона жорстко підкреслила представникам ОБСЄ та РФ про неприпустимість образливих, недипломатичних висловлюваннь в рамках переговорного процесу з боку "маріонеток Кремля".

Геращенко розповіла, що представники РФ і запрошені з ОРДЛО знову відмовилися від усіх пропозицій української сторони - зокрема про передачу росіянам 25 засуджених громадян їхньої країни в обмін на політв'язнів Кремля, помилування 72 сепаратистів в обмін на 19 наших заручників на окупованих територіях.

Як тільки мова зайшла про військовополонених українських моряків, росіяни, за словами Геращенка, влаштували "огидну істерику".

Варто нагадати, що спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки в справах України Курт Волкер назвав умови введення миротворчого контингенту на окуповані Росією території Донбасу. Про це він розповів під час прес-конференції в Києві. Волкер зазначає, що введення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбас можливо тільки після виведення російських військ з окупованої частини регіону.

Нагадаємо, "За життя" різко відповіла на переслідування Віктора Медведчука.

Як повідомляв Знай.uа у Росії масово гинуть свідки путінських звірств на Донбасі: знайшли повішеним.

Знай.uа писав, емоційний пост Притули зачепив користувачів мережі: в мене опускаються руки, печаль.