Президент України направив до Верховної Ради невідкладний новий законопроект, який передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.

Про це розповів сам Порошенко під час візиту в Кіровоградську область.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"Сьогодні вранці я підписав і зараз я даю доручення зареєструвати президентський законопроект, яким враховані зауваження, але принциповою залишається позиція - невідворотність кримінального покарання за незаконне збагачення", - зазначив Порошенко.

За його словами, законопроект є невідкладним, а потім зачитав його текст.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Внести зміни в законодавчі акти, Кримінальний кодекс доповнити ст. 368 зі значком 5 "Незаконне збагачення".

Придбання особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у власність активів у значному розмірі без законних на те підстав при відсутності ознак зловживання владою або службовим становищем, або прийняття пропозиції, обіцянки, або одержання неправомірної вигоди посадовою особою, а також передавання їм таких активів будь-яким іншим способом карається позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Ті ж самі дії, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне становище, карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Дії, передбачені ч. 1, вчинені службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати посади і займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна".

Попередній варіант документа, який був відхилений КСУ:

Нагадаємо, Лобісти олігархів зривають введення "зелених" аукціонів, – нардеп Чижмарь

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Україна визнала кримчан росіянами: Путін приголомшив світ нахабним фейком

Також Знай.ua" писав про те, що Депутати вимагають від Кличка повернути киянам гроші за комуналку: кожній сім'ї - по 2 тисячі гривень