Суд у Мюнхені засудив племінника російського пропагандиста Дмитра Кисельова Сергія Кисельова до двох років і трьох місяців позбавлення волі у справі про підготовку до війни на Донбасі.

Про це повідомляє російський RTVI.

Зазначається, що суддя при винесенні вироку сказав, що точно довести підготовку Кисельова до участі у боях в Україні не вдалося, але багато на це вказує.

Також повідомляється, що сам Кисельов, за словами його адвоката, заперечував підготовку до бойових дій, стверджуючи, що лише чекав відправлення з Петербурга на Донбас.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

27 лютого повідомлялося, що в Німеччині почався судовий процес над племінником російського пропагандиста Дмитра Кисельова Сергієм за підготовку до війни на Донбасі. За версією слідства, він планував брати участь у війні, щоб включити до складу Росії частину української території. При цьому сама участь у бойових діях на Донбасі предметом розглядів не було.

Німецькі правоохоронці вважають, що в серпні 2014 року племінник пропагандиста проходив бойову підготовку в таборі в Санкт-Петербурзі, щоб воювати на боці так званої "ДНР".

Гендиректор російського державного інформагентства "Росія сьогодні" Дмитро Кисельов розповідав, що його німецький племінник воював на Донбасі, був нагороджений там "якоюсь медаллю", а пізніше – арештований нібито за участь у бойових діях.

Кримінальну справу стосовно Сергія Кисельова порушили після того, як його дядько Дмитро Кисельов в інтерв'ю 2016 року повідомив, що його племінник з Німеччини воює в Донбасі. Сергій Кисельов був затриманий в 2018 році в Болгарії за запитом ФРН.

Кисельов у своїй програмі "Вести недели" на телеканалі "Росія" регулярно розповідає спотворену інформацію про події в Україні.

У зв'язку з цим він потрапив у список громадян Росії і України, проти яких введені санкції, зокрема, за дії по анексії Криму.

Нагадаємо, Дружок Путіна заговорив про державний переворот в РФ: я не згоден, щоб мене піддавали цензурі

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Розлючені українці вийшли на безстрокову акцію протесту: перекрили траси і зносять паркани

Також Знай.uа" писав про те, що Порошенко підписав найважливіший закон про Донбасі: змінює все.