Нещодавно стало відомо про те, що НАК "Нафтогаз України" почав процес стягнення грошей з "Газпрому". За рішенням Стокгольмського арбітражу юрисдикція Люксембургу має сплатит "Нафтогазу" 2,6 мільярди гривень.

"Ми вже отримали газ на суму 2,1 млрд дол. Решту стягуємо через процес примусового виконання у декількох юрисдикціях – Нідерландах, Великобританії, Швейцарії та США, а нещодавно і в Люксембурзі. Найближчим часом можливі процеси і в інших країнах. Міжнародна судова система некваплива, але певна", - НАК "Нафтогаз України" написали на своїй сторінці у Facebook.

Сьогодні рік, як Стокгольмський арбітраж присудив нам перемогу у спорі з Газпромом. Наші арбітражні процеси з...

Geplaatst door Нафтогаз України - Naftogaz op Donderdag 28 februari 2019

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також вони нагадали, що 28 лютого виповнюється рік з моменту присвоєння перемоги у суперечці з "Газпромом". Також у себе на сторінці вони зазначили, що арбітражні процеси - найбільші в історії за 2014-2018 рік за сумою претензій. У НАК "Нафтогаз України" підрахували, що якби вони не пішли до суду, то могли би втратити 94,7 мільярдів доларів, або 177 тисяч гривень на кожну українську сім'ю.

Згідно транзитного контракту "Газпром" має сплатити Україні 4,6 мільярдів доларів.

Раніше ми писали, що Андрій Коболєв залишиться на своїй посаді керівника правління компанії НАК "Нафтогаз України". Його оклад збільшиться до 2,08 мільйонів гривень. Таке рішення ухвалила наглядова рада НАК "Нафтогаз України".

Як стало відомо, Володимир Гройсман отримав листа від Клер Споттісвуд - голови наглядової ради "Нафтогазу" - у якому йшлося про те, що термін повноважень Коболєва подовжили на 3 роки. Прем'єр-міністр України публічно просив переглянути розмір винагороди Коболєва.

Нагадаємо, що Національна акціонерна компанія (НАК) Нафтогаз запропонувала українцям самостійно вибрати тип встановлюваного лічильника газу.

Як повідомляв "Знай.ua": Нафтогаз поглинає Укргазвидобування: ціни на топливо піднімуться втричі.

Також "Знай.ua" писав, що суд зобов'язав Нафтогаз виплатити Коломойському 100 мільйонів. Нафтогаз розглядав можливість оскаржити це рішення, але не знайшов юридичних підстав.