Щодня в Україні під покров Православної церкви України переходять нові громади Московського патріархату. Усвідомлення того, що ми всі є нащадками духовного козацького роду дедалі частіше приходить до українців. Аналогічний випадок відбувся і 2 березня на території Чернівецької області. Щоправда, закінчилося це надзвичайною подією.

Як з'ясували кореспонденти replyua.net , збори у церковній громаді у Чернівецькій області в суботу закінчилося бійкою між двома священиками. Інцидент стався в селі Бережонка, що у Вижницькому районі в ході зборів парафії Святого Апостола Іоанна Богослова.

Все відбулося внаслідок того, що члени громади прийняли рішення переходити під початок ПЦУ з підпорядкування колишньої УПЦ МП. Місцеві жителі кажуть, що за перехід свої голоси віддали 164 з 192 присутніх на богослужінні жителів Бережонки. А це означає, що були і противники такого рішення в кількості 18 осіб, а ще 10 утрималися.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

На зборах, як з'ясувалося, також були присутні прихильники УПЦ МП з довколишніх селищ. Всі вони виступили категорично проти переходу в ПЦУ. В результаті двоє священиків – отець Микола з церкви Іоанна Богослова та Іля Книгицький, благочинний Вижницького району, почали сваритися. І зрештою конфлікт закінчився бійкою. Перший священик звинуватив благочинного у розкольництві і підбурюванні людей, а після і зовсім вдарив по обличчю. Все закінчилося приїздом поліції на місце бійки.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що у ПЦУ вирішили забрати Томос: Константинополь виступив з жорсткою заявою. Вселенський патріарх Варфоломій відреагував на ініціативи ряду церков, які залежать від РПЦ.

Як повідомляв "Знай.ua", експерти заявили, що українці можуть втратити Томос про автокефалію.

Також "Знай.ua" писав, що московські приходи масово втрачають парафіян: на черзі Херсонщина. Московські церкви продовжують переходити до ПЦУ.

Священики Московського патріархату все більш активно залишають свою єпархію заради того, щоб приєднатися до ПЦУ.