Священики Московського патріархату все більш активно залишають свою єпархію заради того, щоб приєднатися до ПЦУ.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, відзначається, що настоятель кафедрального собору Херсонської єпархії ПЦУ протоієрей Іоанн Замараєв на своїй офіційній сторінці в Facebook повідомив про ще один такий перехід.

Настоятель місцевого собору відзначив, що єпархія стала першою на Херсоншині, яка змінила Московський патріархат на Православну церкву України.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що адміністрація так званого «ДНР» хоче з 1 березня позбавити священиків УПЦ на окупованій території розпоряджатися майном парафій.

За його словами, під патронатом ПЦУ на території, підконтрольній Україні перебуває понад 30 храмів, управління єпархії та Будинок милосердя. Усе майно, а також земельні наділи перейдуть в "ДНР", а священиків вишлють на підконтрольній Україні територію.

Архієпископ Сергій каже, що гоніння припадають лише на духовенство Київського патріархату. Тим конфесіям, які знаходяться під УПЦ МП, нічого не загрожує.

Крім того варто відзначити, що колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП (до 2014 року), священик Православної церкви України Георгій Коваленко розповів про правила ПЦУ щодо зовнішнього вигляду для прихожан храмів, передає "Народна правда".

Коваленко зазначив, що помилка полягає в самому питанні про нові правила, так як існує культура і існує ставлення до людини.

"Питання не про нові правила, тому що правило – це те, що робить усіх однаковими. Багато священиків давно вже говорять про те, що хустка не є головною ознакою релігійності. Так, є певна культура одягу людини, яка йде в храм. Але якщо людина не в традиційному вигляді, але ця людина щира і прагне помолитися, то церква не повинна закривати перед людиною двері або хапати її за руку. У нас у громаді це питання навіть не обговорюється – і так все зрозуміло", - зазначив Георгій Коваленкою.

Нагадаємо, РПЦ подарує Томос парафіям, які зрадили Константинополь.

Як повідомляв "Знай.ua", московський поп розстріляв парафіян з рушниці.

Також "Знай.ua" писав, що Філарет терміново звернувся до українців.

Кабакаев про перехід парафій до ПЦУ