До шкільної програми 11 класу з української історії, згідно з прийнятим Міністерством науки і освіти України рішенням, додали тему щодо створення Православної церкви (ПЦУ) і надання Томосу про автокефалію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міносвіти.

Вчитель і школярі
Вчитель і школярі

"Вже в кінці цього навчального року 11-класники вивчатимуть історію створення Православної церкви України і надання Томосу про автокефалію", - заявили політики.

Томос в Україні
Томос в Україні

Популярні новини зараз
Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

В тому числі, про це йдеться у листі міністерства, що містить інформаційні матеріали для вчителів щодо висвітлення даного питання для старшої школи, спрямовані на школи та управління освіти. Крім того, повідомляється, що в підручниках з історії дана тема з'явиться вже в наступному навчальному році, оскільки в 2019 році заплановано друк нових книжок для 11-х класів.

Згідно з повідомленням Міносвіти, цю тему внесуть в програму зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з історії України, але здавати тестування з неї будуть не раніше 2021 року.

Варто нагадати, що з 2 березня окупанти накладуть повну забороно на діяльність громад і священнослужителів Православної церкви України в ОРДЛО. Про це заявив глава ПЦУ митрополит Епіфаний, передає прес-служба Церкви. Так, він зазначив, що у зв'язку з цим існує загроза конфіскації майна громад і депортації священиків з окупованого Донбасу.

"З 2 березня 36 храмів і приміщень, а також єпархіальний Будинок милосердя, що належать громадам нашої Церкви в окремих тимчасово окупованих районах Донецької області, може бути конфісковано на користь республіки", а священиків - депортовано", - повідомляє митрополит Епіфаний.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП (до 2014 року), священик Православної церкви Георгій Коваленко розповів про правила ПЦУ щодо зовнішнього вигляду для прихожан храмів. Коваленко зазначив, що помилка полягає в самому питанні про нові правила, так як існує культура і існує відношення до людини.

Нагадаємо, РПЦ подарує Томос парафіям, що зрадили Константинополь: подробиці.

Як повідомляв Знай.uа ПЦУ кардинально змінює правила для парафіян: що потрібно знати українцям.

Знай.uа писав, московський піп розстріляв парафіян з рушниці: очевидці розповіли.