Директор департаменту у справах релігій Мінкультури Андрій Юраш зазначив, що на сьогодні уже є майже 340 документально зафіксованих процесів переходу з УПЦ МП до ПЦУ.

Про це він сказав у ефірі одного з телеканалів.

Зокрема, у відомстві вже зазначили, що до ПЦУ перейшли близько 340 парафій, які у законний спосіб все оформили.

"На сьогодні ми фіксуємо уже близько 350 довершених процесів зміни підпорядкування з УПЦ МП до ПЦУ, десь близько 340 вже точно є документально зафіксованих. Я маю на увазі, поки що не всі ці переходи отримали завершення і юридичне оформлення на рівні документів, але я маю на увазі всі випадки, коли відбулися збори релігійної громади, де було засвідчено цей процес, коли віруючі зібралися, оформили, належно зафіксували", - зазначив Юраш.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Більше того він розповів, що процес переходу значно ускладнюється через постійні проблеми, які виникають від рук певних організацій.

"Але я впевнений, що процес стримується штучно і в найближчі місяці, думаю, матимемо набагато динамічніші тенденції", - підкреслив він.

Також він розповів, що зовнішній вплив на українських священників неймовірно сильний. Адже представники однієї з релігійних організацій постійно намагаються переконати духовенство у незаконності ПЦУ, попри повне визання Вселенського патріархату.

"З одного боку, зовнішні чинники намагаються переконати українське духовенство на парафіях в тому, що немає визнання з боку інших церков, бо визнав тільки Константинополь, а церквам назовні говорять, що немає процесів об'єднання і парафії не хочуть іти, тому не треба визнавати. Словом, треба зсередини розривати це коло", - розповів Юраш.

Разом з тим варто відзначити, що румунська Праволавная Церква визнає ПЦУ лише в тому випадку, якщо ПЦУ гарантує права і свободи румуномовних церковних громад на Буковині, які зараз знаходяться у віданні УПЦ МП.

"Для прийняття конкретного і правильного рішення на найближчій сесії Синоду пріоритет буде відданий тому, що в Україні налічується 127 румунських православних парафій, особливо в районі Північної Буковини, у віданні Української Православної Церкви Московського Патріархату", - говорить прес-служба.

Румунії вважають, що потрібно провести реальні консультації з цими румунськими православними, які стурбовані збереженням своєї етнічної та мовної ідентичності.

Нагадаємо, Епіфаній виступив з важливою заявою.

Як повідомляв "Знай.ua", московський поп набрав церковного добра і зібрався до Путіна.

Також "Знай.ua" писав, що помер відомий на всю Україну священик.

Кабакаев про перехід парафій до ПЦУ