Архімандрит Євлогій, настоятель Свято-Пантелеімонівського монастиря на Афоні, відмовився пускати єпископа Православної церкви України Павла в обитель на Святій горі.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, в РПЦ заявили, що нібито настоятель афонського храму закрив ворота перед представниками ПЦУ, не дозволивши їм прикластись до мощів. Свій вчинок він пояснив невизнанням нової української церкви.

Разом з тим варто відзначити, що синод Православної церкви України створив православну місію допомоги жертвам порушення прав людини і особам, позбавленим волі, яка буде займатися питаннями звільнення політв'язнів в РФ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Митрополит Епіфаній розповів, що вже на першому засідання Синоду ПЦУ було створено спеціальну місію, яка займатиметься наданням допомоги жертвам кремлівської агресії.

"Тобто, на першому засіданні Священного Синоду ми звернулися особливу увагу на цю тему. Ми і відкрили таку місію, яка в майбутньому буде робити все для цього від імені нашої церкви, щоб українські політичні в'язні Кремля", - зазначив Єпіфаній.

Також він розповів, що очолюватиме місію архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент.

Крім того варто відзначити, що на Тернопільщині у селі Гніздичне Збаразького району стався конфлікт між представниками двох релігійних громад, який спровокував священник МП. Поблизу місцевої церкви виникла суперечка між вірянами різних релігійних громад, яка переросла у штовханину та бійку. Причина – не бажання московських попів відпускати громаду до ПЦУ.

Відео штовханини, зокрема, й за участю священика московського патріархату Стефана Балана, того ж дня рознесли інтернетом проросійські сайти. Подавали події у такому світлі, нібито прихильники української церкви та поліція побили "істинних" православних. Проте все було з точністю до навпаки: невелика група жителів села, які вперто хочуть залишитися у московському підпорядкуванні, на чолі із згаданим вище священиком спровокували конфлікт. Щоб не допустити кровопролиття у ситуацію мусили втрутитися правоохоронці.

Нагадаємо, Україна може залишитися без Томосу.

Як повідомляв "Знай.ua", як проходила інтронізація Епіфанія під шипіння московських попів.

Також "Знай.ua" писав, що Епіфаній розповів, за чиї гроші живуть священики України.

Митрополит Епіфаній вперше у новому статусі похрестив одразу 9 дітей