Сьогодні, 3 лютого, у Софії Київській зібралися парафіяни для інтронізації глава ПЦУ Епіфанія.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що саме у цей день керівнику ПЦУ виповнюється 40 років.

Варто відзначити, що при урочистостях у самій Софії було присутньо дуже багато людей, проте на вулиці чекали своєї черги ще більше парафіян, які хотіли побачити процес на власні очі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що під час богослужінь глава Православної церкви митрополит Епіфаній згадує патріарха Російської православної церкви Кирила тільки тому, що це необхідно згідно з канонічним приписом православної церкви, яка зберігає в собі довгоочікуваний Томос.

[quote author=""]"До отримання томосу навіть після обрання мене як предстоятеля я не поминав в диптиху патріарха Кирила. І ми не молимося за патріарха Кирила. Але виконуємо канонічні приписи православної церкви та приписи, що містяться в томосі. Ми молимося за єдність православної церкви. Тобто поминаємо всіх предстоятелів помісних православних церков. Тому і в диптиху серед них є і предстоятель РПЦ, патріарх Кирило", - пояснив Епіфаній.

Українська церква прагне бути визнана іншими помісними церквами, тому повинна дотримуватися канонічного порядку, зазначив він.

"Подобається чи не подобається, але ми повинні чимось жертвувати заради того, щоб в майбутньому отримати краще", - сказав Епіфаній.

Варто нагадати, що сьогодні, в неділю, 3 лютого, пройшла інтронізація глави Православної церкви Епіфанія. Церемонія тривала на літургії в Соборі Святої Софії Київської. Інтронізація — це зведення на престол, офіційний початок виконання обов'язків. Владика Епіфаній вже отримав жезл від патріарха і є чинним митрополитом ПЦУ.

Крім того варто відзначити, що тоді як православні церкви в Україні об’єднаються, завершиться війна на Донбасі, а окупований Крим повернуть Україні.

"РПЦ має великий вплив. І ми віримо в те, що коли ми об’єднаємося, всі православні українці в єдиній помісній православній церкві, завершиться війна на Донбасі і Крим буде повернуто Україні",- зазначив він.

Адже, за словами, митрополита, Путін втратить в Україні підтримку, яку він мав до цього. Бо якщо би він не мав цієї підтримки, то не було б війни на Донбасі.

Нагадаємо, митрополита Епіфанія офіційно інтронізували.

Як повідомляв "Знай.ua", Софія Київська приймає інтронізацію глави нової церкви Епіфанія.

Також "Знай.ua" писав, що Путін готується "рятувати" православних в Україні.

Інтронізація Епіфанія: як пройшла і що означає