Патріарх Російської православної церкви Кирило заявив про амбітний план ще "помолитися в Києво-Печерській лаврі".

Російський духовник сподівається, що майбутньому йому вдасться відвідати Україну. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву російським ЗМІ.

Крім того Кирило переконаний, що політична ситуація в стосунках між Росією і Україною - це "скороминуще явище". Патріарх також закликав віруючих в Україні "не піддаватися спокусам", очевидно маючи на увазі перехід громад в автокефальну церкву.

"Я сподіваюся на те, що Господь сподобив мене ще на те, щоб відвідати Україну. У мене зберігається надія, що я зможу помолитися в Києво-Печерській лаврі, зустрітися зі своїм віруючим народом, з єпископатом Української церкви, який сьогодні героїчно відстоює канонічне православ'я ", - сказав Кирило.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Відзначається, що раніше Кирило передрік "криваві конфлікти" через перейменування Української православної церкви (УПЦ) Московського патріархату.

Нагадаємо, у мережі Viber спливла скандальна переписка священиків Московського патріархату, які без цензури обговорюють "нові порядки", встановлені після отримання УПЦ автокефалії.

У Viber існує спільнота, в якій батюшки МП та їхні куратори з Москви обговорюють гарячі теми, пов'язані з переходом парафій до Православної Церкви України. От, наприклад, київська група "Священство", скани розмов і учасники, яких вдалося ідентифікувати. Номери телефонів - справжні. Можете потелефонувати та перевірити інформацію.

Як повідомляв раніше Знай.ua, російська церква з подачі глави РПЦ Кирила продовжує сіяти ненависть та ворожнечу між греко-католиками та православними в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що в інтернет-мережі обурені поведінкою московських попов під час свята – Хрещення Господнього.

Крім того, відразу 13 монастирів улюбленого пристанища Володимира Путіна та російських олігархів - Афону, відмовилися від участі в урочистій церемонії інтронізації предстоятеля Православної церкви України Епіфанія.