Глава Римсько-католицької церкви Папа Римський Франциск відкрив Тиждень молитов за християнську єдність.

Про це повідомляє агентство ANSA.

Папа Римський сказав, що якщо суспільство не ґрунтується на принципі солідарності і загального блага, то люди живуть в духовній убогості поруч з хмарочосами, величезними торговими центрами, фешенебельними готелями та іншими символами багатства.

"Але якщо багатство не загальне, суспільство розколоте. Солідарність і загальна відповідальність повинні бути законами, на яких тримається християнська сім'я ”, - зазначив Папа Римський Франциск.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

У своєму Twitter Папа Римський написав: “Розпочинається Тиждень молитов за християнська єдність, всі ми повинні просити Бога дарувати нам цей величезний дар”.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 40 парафій, які раніше були в єдності з Московським патріархатом, вже перейшли в єдину помісну Православну українську церкву, заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

Як розповів Парубій: "Ми вже маємо понад 40 парафій, які перейшли з УПЦ Московського патріархату в Православну церкву України. Але сьогодні юридично не впорядковано, куди власне переходити, тому що немає юридично завершеною процедури".

Як повідомляв портал "Знай.uа", в мережу виклали переклад тексту Томосу українською мовою. В ній пишеться про те, що автокефальна українська церква визнає головою апостольський і Вселенський патріарший престол. Крім цього, церква України повинна приймати участь у вирішенні важливих канонічних та інших питань на міжнародних нарадах.
"Знай.uа" писав, що на церемонії, яка відбулася в Стамбулі, Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про автокефалію української православної церкви. Перед тим, як підписати документ, священнослужителі провели молитву в Патріаршому храмі Св.Георгія

Саме після цієї зустрічі відбулася церемонія підписання Томосу про надання автокефалії Православної церкви України Вселенським патріархом.Таким чином ПЦУ стала 15-й помісної поравославной церквою.