Скандально відома російська пропагандистка Ольга Скабєєва в ПАРЄ намагалася спровокувати українських депутатів на скандал.

Перша сутичка сталася в кулуарах Палацу Європи у Страсбурзі під час спілкування першого віце-спікера України Ірини Геращенко з журналістами, пише Рoliteka.

24 січня в Парламентській асамблеї Ради Європи розглядали резолюцію про загострення в Азово-Керченській акваторії. Під час чергової сесії кілька українських депутатів зіткнулися з російською пропагандисткою, Ольгою Скабєєвою, яка працює на телеканалі "Росія".

На очах в українських журналістів, росіянка "атакувала" першого віце-спікера Верховної Ради Ірину Геращенко. Скабєєва втрутилася в інтерв’ю, в якому український політик розповіла про українських в’язнів в Росії і про полонених росіян, забутих їхньою батьківщиною. Депутат назвала імена 25 засуджених росіян, яких Україна готова обміняти на своїх громадян в Росії.

Після цих слів Ольга Скабєєва спробувала кілька разів втрутитися і перебити віце-спікера. Однак інші депутати стали на захист Ірини Геращенко.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У якийсь момент присутній поруч Береза ​​підійшов і відтіснив пропагандистку, закривши їй підступ до Геращенко.

Член російської делегації підняв "істерику" і вимагав від місцевої охорони припинити "агресію" нардепа, заявляючи, що той "б'ється з жінкою". Але росіян ніхто не послухав.

Після того, як Геращенко пішла, відмовивши росіянам у коментарі, Береза ​​жорстко осадив Скабєєву перед представниками ЗМІ і чітко дав зрозуміти, що з себе представляє Росія.

"Коли мазохістку Скабеєву направляють сюди (в ПАРЄ – ред.), то, ймовірно, вона від цього отримує або гроші, або задоволення. Адже коли об неї витирають ноги, коли до неї тут з повагою ніхто не ставиться, то ми розуміємо, що вона не має ніякого відношення до журналістської діяльності. Вони (Росія – ред.) працюють як гопники, звикайте до цього (звертається до ЗМІ). Країна-гопник працює як гопник. Го-по-та. Якщо будуть дивитися це росіяни – запам'ятайте: Росія вас, росіяни, завжди покине, завжди використає як річ і покине", – сказав Береза.

Однак, Скабєєва не припинила своїх намагань спровокувати скандал.
Після невдалої затії з Геращенко, путінська пропагандистка вирішила влізти в український ефір. Та і тут їй не пощастило.

Інцидент стався після засідання ПАРЄ, коли українські журналісти брали коментар у представника української делегації Володимира Ар'єва. У цей момент Скабеева безцеремонно сунула свій мікрофон в обличчя українському депутату, однак раптово для себе отримала відсіч від української журналістки - вона прогнала Скабееву, назвавши рот росіянки "зливним бачком".

Почувши жорстку відсіч Скабєєва від подиву відкрила рот і, буквально втратила дар мови. Продовжуючи щось невиразно бурмотіти собі під ніс, вона тихо стояла за спиною Ар'єва.

Нагадаємо, Скабєєва влаштувала в прямому ефірі гучний скандал через український Томос.

Як повідомляв портал Знай.ua, скандальну путінську пропагандистку Скабеєву викинули з британського готелю

Також Знай.ua писав, в ефірі російської пропагандистської програми "60 хвилин" одна із найскандальніших путінських пропагандисток Ольга Скабеева представила ватникам новий фейк – цього разу про розстрільний список московських попів в Україні.