Кремлівську пропагандистку Ольгу Скабеєву вигнали з лондонського готелю City Stay, в якому проживали співробітники ГРУ, підозрювані у замаху на колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

Інцидент стався під час зйомки репортажу для каналу Росія-1, присвяченого розшукуваним Лондоном росіян.

Спочатку адміністрація ввічливо попросила Скабеєву покинути готель, пояснивши, що не давала дозволу на зйомку, а коли провокаторша відмовилася і спробувала пройти далі, її вивели силою.

При цьому сама пропагандистка стверджує, що хотіла зняти номер, однак їй відмовили через російського паспорта.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що обвинувачені у отруєнні екс-розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії Руслан Боширов і Олександр Петров для отримання британських віз видавали себе за підприємців, що працюють у міжнародній торгівлі.

У матеріалі також стверджується, що Петров і Боширов є підставними іменами.

Таке "маскування" - справа військової розвідки, де передбачувані злочинці перебувають на службі. Чоловіків випустили і видали паспорти, а також інші документи замість справжніх, проте розвідці Британії вже відомі справжні імена підозрюваних.

"Їх справжня ідентичність не оприлюднена, але британські розвідувальні служби та контртерористична поліція розуміють, хто вони", - йдеться у матеріалі.

За інформацією співрозмовника видання, з підробленими паспортами підозрювані вирушили в консульство Сполученого королівства у Санкт-Петербурзі.

Там Петров і Боширов надали візитні картки та виписки з банківських рахунків, на яких зберігалися тисячі фунтів стерлінгів, що служить при видачі віз підтвердженням наміру повернутися на батьківщину до закінчення встановленого терміну.

Крім того відзначається, що англійські ЗМІ зазначають, що "Петров" і "Боширов" є спецназівцями ГРУ: підрозділ спеціалізується на операціях за кордоном, у тому числі вбивств.

"Секретної розвідслужбі Британії MI6 відомі справжні імена агентів ГРУ, яких Лондон звинуватив у замаху на їх екс-колегу Сергія Скрипаля в Англії", - зазначають ЗМІ.

Слідство не стало оприлюднити справжні імена співробітників військової розвідки РФ Олександра Петрова та Руслана Боширова (це псевдоніми) в надії, що їх особистості ідентифікують російські ЗМІ. MI6 розраховувала, що вони, поки ще нібито непізнані, знову з'являться в ЄС, де їх затримають за європейським ордером на арешт.

Тереза Мей: Скрипалів отруїли агенти ГРУ

Нагадаємо, поліція відновила хронологію подій отруєння Скрипалів.

Як повідомляв "Знай.ua", хто насправді стоїть за порятунком Скрипалів.

Також "Знай.ua" писав, що справжня причина отруєння Скрипаля зруйнувала всі версії слідства.