Не так давно в мережі з'явилося відео, на яке потрапили, за твердженням британської влади, співробітники російського ГРУ Олександр Петров і Руслан Боширов, які отруїли нервово-паралітичниою речовиною екс-агента ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Daily Mail.

Згідно з даними джерела, Петров і Боширов, зв'язок з якими російські спецслужби заперечують, потрапили в кадр після замаху на Скрипаля.

Крім того, на самому відео видно, як Петров і Боширов спокійно і невимушено йдуть по вулиці, заглядаючи у вітрини магазинів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Вони одягнені в зимовий одяг і направляються на станцію Солсбері, щоб покинути місто.

До слова, у вівторок, 4 вересня, у Генеральній прокуратурі України заявили, що жодним чином не будуть втручатися в професійну діяльність і особисте життя журналістів та головного редактора програми розслідувань "Схеми" Наталії Седлецької, до телефону якої ГПУ отримала доступ за рішенням суду.

Про це повідомляє прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко в Facebook.

"Судом дозволено провести дослідження матеріалів оператора телекомунікацій за період 17 місяців. Це обумовлено необхідністю встановлення дати, часу і місця (геолокації) вірогідною розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ в рамках кримінального провадження щодо ч. 2 ст. 163, ч. 1 ст. 182, ч. 1 ст. 328, ч 2.ст.387 КК України", – пояснив Лисенко.

Щодо відстеження саме такого тривалого періоду, в ГПУ зазначили, що "цей період починається з моменту припинення негласних заходів щодо цивільної дружини прокурора Кулика Ірини Німець до дати реєстрації кримінального провадження, в рамках якого досліджуються ці обставини".

"Особа, щодо якої постановлено рішення судом (Седлецька), виступає разом з іншими громадянами як можливий свідок", – повідомив Лисенко.
Також він запевнив, що документи з інформацією оператора телекомунікацій, до яких надано доступ судом, не будуть включати змісту розмов, вмісту SMS і MMS.

"Мова також не йде про прослуховування зазначеної особи і інших абонентів. При цьому не буде здійснюватися ніякого втручання в професійну діяльність і особисте життя", – резюмує спікер ГПУ.

Як відомо, Генпрокуратура з 2017 року розслідує кримінальну справу щодо директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства на підставі опублікованого в інтернеті аудіозапису, де людина з голосом, схожим на Ситника, розповідає журналістам деталі деяких резонансних справ.

Провадження стосовно директора НАБУ було відкрито за зверненням депутата від "Народного фронту" Олени Масоріної і цивільної дружини в минулому військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика Ірини Німець.

Сам глава НАБУ відкидає звинувачення, що під час неформального спілкування порушив законодавство.

Нагадаємо, економічна криза в Україні судячи з накопичених проблем в країні і не думає йти на спад.

Як повідомляв Znaj.ua, чому Кабмін розігнати треба саме зараз, що робить Ігор Насалик з грошима шахтарів, як підняти український ВВП, та про нелюдей в керівництві «Нафтогазу» розповів гість Politeka Online народний депутат України Сергій Шахов, партія “Наш край”.

Також Znaj.ua писав про те, що 6 вересня на Всеукраїнській акції під Верховною Радою, представники політичних партій, активісти і звичайні українці закликали підтримати зміни у виборчій системі.