Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман не так давно заявив, що в нашій країні є можливість видобутку набагато більшої кількості газу і його більш ефективного використання.

Глава уряду розповів на своїй сторінці в Facebok: "Україна - енергетична країна. Я впевнений, що ми можемо добувати більше власного газу і споживати його якнайефективніше. Для нас абсолютно реально в майбутньому не залежати від будь-яких поставок газу з-за кордону".

Володимир Гройсман

Згідно з інформацією, яка прозвучала від прем'єра, в країні вже відкриті геологічні дані, введені прозорі аукціони і конкурси, що дасть можливість всього через чотири роки збільшити видобуток блакитного палива.

Гройсман підкреслив: "Завдяки зміні системи роботи Держгеонадр можемо до 2023-2025 років значно збільшити видобуток газу. Впроваджуємо енергоефективність. П'ятий рік працює урядова програма Теплі кредити, якою скористалися близько півмільйона українських сімей. Запускаємо фонд енергоефективності, який буде надавати кошти на енергозберігаюче обладнання".

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Володимир Гройсман

Крім того, чиновник зазначив, що забезпечення України власним газом зараз є першочерговим завданням. На завершення він заявив: "Головна мета цієї енергетичної стратегії - забезпечити Україну власним газом і з часом стати країною-експортером".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Росія розповіла про масштабний план США, який називається "Троянський кінь". Як запевняють в країні-агресорі, його завдання – нанесення удару по найбільш важливим об'єктам країни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Лукашенко прокоментував передвиборчу кампанію в нашій країні і висловив упевненість, що новим главою країни знову стане Порошенко. Він переконаний, що якщо гарант вийде у другий тур, то всі голоси від інших кандидатів дістануться йому.

Також "Знай.uа" писав, що Зеленський розповів про те, як планує припинити військові дії на тимчасово окупованому Донбасі. Відомий шоумен переконаний, що для цього необхідно сісти за стіл переговорів.

Україна – енергетична країна. Я впевнений, що ми можемо видобувати більше власного газу і споживати його ефективніше. Для нас абсолютно реально у майбутньому не залежати від будь-яких поставок газу з-за кордону. - Ми зруйнували закритий клуб в енергетиці. Відкрили геодані, запроваджуємо прозорі аукціони та конкурси. - Ввели мораторій на 5 років щодо перегляду ставок рентних платежів. Зменшили рентні платежі на нові свердловини - Завдяки зміні системи роботи «Держгеонадр» можемо до 2023-2025 років значно збільшити видобуток газу - Впроваджуємо енергоефективність. 5-й рік працює урядова програма #ТепліКредити, якою скористалися близько півмільйона українських сімей. - Запускаємо Фонд енергоефективності, який надаватиме кошти на енергозберігаюче обладнання. Головна мета цієї енергетичної стратегії - забезпечити Україну власним газом та з часом стати країною-експортером. #УрядГройсмана

Geplaatst door Volodymyr Groysman op Zaterdag 2 maart 2019