У Греції затримано топ-менеджера холдингу ВЕТЕК, власником якого є Сергій Курченко, а також близький соратник Віктора Януковича Євген Калінін.

Росіянин Євген Калінін, який сприяв збагаченню екс-президента України Віктора Янукович і вірно служив не останньою людиною в російській Східно-європейській паливній енергетичній компанії (ВЕТЕК), що належала Сергію Курченко, був затриманий правоохоронними структурами в Греції.

Калінін був оголошений в розшук МВС України в 2017 році, про що повідомляється на офіційному сайті відомства.

Про те, що Калінін був затриманий у Греції сьогодні не втомлюються повідомляти більшість російських ЗМІ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Відомо що нафтовик старанно поповнював особистий бюджет сім'ї екс-президента України, заочно засудженого на держзраду Віктора Януковича, так т самого Сергія Курченко.

Калінін втік разом з Януковичем, рятуючись від українського правосуддя ще в 2014 році.

З Греції його чекає екстрадиція в Київ. Показання Калініна можуть пролити світло на деякі аспекти діяльності Курченко і його махінації з постачанням вугілля з частини східної України, яку після окупації терористи охрестили в «ДНР».

Цікаво, що є думка, яка говорить, що повернення до Києва було задумане самим Калініним таким неординарним способом через страх за власне життя.

Затримання Євгена Калініна сталося пізно ввечері в четвер, 28 лютого. У п'ятницю суд постановив відправити Калініна під сторожу до тих пір, поки в Грецію не доставлять запит про екстрадицію від влади України.

З відкритих джерел відомо, що до 2011 року соратник Януковича Калінін був віце-президентом «ТНК-ВР Коммерс». Компанія є дочірнім підприємством роскомпанії «ТНК-ВР Холдинг». Відомо, що дана компанія згодом увійшла в «Роснефть».

Євген Калінін перебував у базі «Миротворець» за відкриту підтримку режиму Януковича і самого екс-президента України. Крім того протягом 2013–2014 роках він працював виконавчим директором холдингу ВЕТЕК скандального бізнесмена Сергія Курченка

У 2013–2014 роках він працював виконавчим директором холдингу ВЕТЕК близького до сім'ї Януковича підприємця Сергія Курченко.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Гордон оцінив шанси Зеленського на перемогу: земля пухом Януковичу.

Також Знай.uа" писав про те, що День героїв Небесної Сотні: кривавий злочин "Беркута" і прощання з активістами Майдану.