Кримінальне провадження за фактом вимагання та ймовірного отримання Леонідом Кучмою та Віктором Пінчуком $110 млн хабара від Ігоря Коломойського за право контролю над "Укрнафтою" закрито. Про це подбала спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Кримінальну справу, яка стосується колишнього президента і його зятя-бізнесмена закрили ще у 2018 році, влітку. Про це стало відомо із інформації Генеральної прокуратури у відповідь на запит "Наших грошей".

Через "відсутність складу кримінального правопорушення" у діянні винесли постанову про закриття провадження. Розслідування у справі почали 18 березня 2015 року.

4 роки тому у березні 2015 року, відбулося засідання спецкомісії Верховної Ради з питань приватизації, на якому олігарх Ігор Коломойський зробив гучну заяву. За його словами, з 2003 року олігарх щомісячно сплачував круглу суму, а саме - $5 млн (загалом $110 млн) неправомірної вигоди. Таку вимогу поставив тоді діючий президент Леонід Кучма через його зятя Віктора Пінчука. Хабар був за право управляти нафтовидобувною компанією "Укрнафта".

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто нагадати, що 11 березня 2015 року комісія Верховної Ради висунула Генпрокуратурі вимогу порушити кримінальне провадження за фактом злочину.

Голова тодішньої парламентської комісії Борис Філатов наголошував, що "свіфти, що підтверджують дачу хабара Кучмі і Пінчуку та передані в комісію, будуть направлені в Генеральну прокуратуру".

Судячи із даних держреєстру судових рішень, адвокат Коломойського надав слідству всі необхідні копії документів.

За угодою, про контроль над "Укрнафтою" домовились неперсоніфіковані особи, в тому числі призначення на посаду голови правління нову особу; обрання на загальних зборах акціонерів нових членів спостережної ради ВАТ "Укрнафта" тощо.

Нагадаэмо, охоронець Порошенка в нервових конвульсіях розпустив руки просто в натовпі: відео.

Як повідомляв портал Знай.uа, Коломойський "злив" Зеленському десятки мільйонів з Привату: депутат розкрив підозрілу схему.

Також Знай.uа писав, що Коломойський сподівається повернути ПриватБанк: суд дав 10 днів на збір доказів.