Окупований Донбас перетворився для Володимира Путіна на "валізу без ручки" - контроль над територіями та спонсорування бойовиків потребують мільйонних вливань з пошматованого девальваціями бюджету РФ.

путін
путін

Про це розповів російський опозиціонер Леонід Гозман, передають ЗМІ.

За словами Гозмана, вторгнення на Донбас є колосальною помилкою Путіна, тож домовитись з Росією про вихід її збройних формувань з окупованих територій Донецької і Луганської областей можливо.

бойовики
бойовики

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Узгодження цього питання Гозман пов'язує з президентськими виборами в Україні, які відбудуться 31 березня.

"Донбас для Путіна – валіза без ручки. Це його постійний головний біль. Він розуміє, що не може захопити територію, на яку націлювався колись, а націлювався на значну частину території України. Тому, звісно, з Донбасу йому треба йти. Але йти, не втративши обличчя. Це в принципі можливо, але для цього потрібна елементарна довіра між ним і тим, хто буде президентом України на наступний термін", – підкреслив опозиціонер.

Путін
Путін

А от про повернення Криму Гозман відзивається менш оптимістично - він вважає, що про це не йтиметься, доки у Кремлі сидітиме команда Путіна.

Політик підкреслив, що не тільки російська влада, а й громадяни РФ досі не усвідомлюють, що Україна – незалежна держава.

"Про Прибалтику це нібито зрозуміли. Їх не люблять, вони – погані, "фашисти", але все ж незалежні", – резюмував він.

Нагадаємо, країна-агресор Росія зарахувала майже 40 тисяч бойовиків, які перебувають на тимчасово окупованій території Донбасу до Південного федерального військового округу. А система "безпеки" на цій території є фактично підрозділом СБУ.

бойовики
бойовики

Як повідомляв раніше Знай.ua, на окупованому путінськими головорізами Донбасі бойовики з так званої "ДНР" виступили за оновлення торгівлі з підконтрольною уряду України територією. Аргументують вони тим, що у жителів ОРДЛО не вистачає фінансів на продукти харчування першої необхідності.

Також Знай.ua писав про те, що керівництво країни агресора Росії не може поділити Донбас.