В Укроборонпромі сказали, що заяви про вартість деталей "без повного розуміння ними всіх нюансів формування митної вартості" категорично некоректні.

Збунтувались через розслідування проекту "Наші гроші" з Денисом Бігусом про розкрадання в ОПК Укроборонпром назвав таким, що "носить ознаки маніпуляцій і є проявом заангажованою журналістики". Про це йдеться в повідомленні прес-служби держконцерну, який очолює один з фігурантів сюжету Павло Букін.

Згідно інформації журналістів, схемами на капремонт двох Ан-26 для Казахстану через семиразове завищення ціни на деталі були викрадені сотні тисяч доларів, у ЦК назвали некоректною. Там кажуть, що розслідувачі не привели в сюжеті точку зору ЦК, яку їм нібито надали по запиту.

Згідно договором на два Ан-26 мали встановити комплекти нових (не пізніше 2015) висотомерів за три приладу в кожному. В Україні, кажуть в ЦК, таких не було, і єдиною компанією, яка погодилася доставити вузли, була ТОВ АН-Сервіс. Прилади перевірили експерти ДП "завод 410 ГА" і представники замовника.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

"Інших фактів імпорту в Україну таких приладів (випуску після 2014-го) офіційно не зафіксовано. Не коментуємо питання доставки высотомеров в Україну, оскільки підприємства концерну не надавали послуги з логістики", - підсумували в Укроборонпромі.

"Про оптимальною ціною закупівлі свідчить те, що країна-замовник придбала ці прилади в Україні, а не у виробника РФ, який є її партнером в Митному союзі, і який міг запропонувати свою ціну", - заявили в концерні.

Укроборонпром резюмував, що його прибуток за цією поставкою був "не менш рентабельним всього контракту", а виконання умов договору вартістю близько $6 млн "забезпечило роботою кілька тисяч працівників авіабудівної галузі України".

Нагадаємо, корупційний скандал в оборонці: журналісти опублікували третю серію розслідування.