Виборчі перегони в Україні розпочались і кандидати в президенти почали завзяту боротьбу за таке бажане президентське крісло. Перед очима українців розгортаються справжні баталії. У лютому бажанні обігнати один одного в перегонах кандидати не гребують нічим – ні підкупами виборців, ні брудом, який ллють один одному на голову. І якщо все це ми вже "проходили", то такого оприлюднення компроматів українці ще не бачили. Схоже, що завдяки виборам ми нарешті довідаємся, ким насправді є "слуги народу".

Не встиг розгорітися на повну силу корупційний скандал в оборонці, як "на сцену" вийшла Юлія Тимошенко. Як з'ясувало журналістське розслідування, напередодні виборів партія "Батьківщина" завела на свої рахунки підозрілі мільйонні "кеші".

"Батьківщина використовує фейкових донорів, щоб не показувати справжніх", - заявили журналісти-розслідувачі.

Як з'ясувалось, передвиборчу кампанію лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко мільйонними внесками на рахунки партії "спонсорують" охоронці, домогосподарки, касири супермаркетів і працівники автомийок. Про такі підозрілі джерела фінансування йдеться в розслідуванні проекту "Наші гроші" від BIHUS.info.

І якщо в 1-2 кварталах минулого року люди і фірми перерахували на рахунки партії "Батьківщина" близько 23 млн грн, то в 3-4 кварталах, коли почалася активна передвиборна кампанія Юлії Тимошенко - понад 130 млн грн.

У другому півріччі 2018 го частину підозріло великих сум почали масово жертвувати "Батьківщині" жителі невеликих містечок і сіл, деякі - по 2-4 рази.

Журналісти відвідали чотири області в пошуках найбільших донорів партії. Одним з них виявилася касир супермаркету селища Завалля в Кіровогорадской області, від чийого імені було переведено 1,5 млн грн. Її сестра "закинула" Тимошенко стільки ж, а син сестри, який працює механіком-водієм та підробляє охоронцем - ще 1,2 млн грн.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Працівниця автомийки в жовтні 2018-го передала Тимошенко 460 тис грн.

Подібні випадки було викрито і в інших областях, де пенсіонери та інші люди, які не виглядають багатіями, а також невеликі фірми з ознаками фіктивності перераховували на рахунки Батьківщини великі суми - по 2 млн грн.

"Демократія, чесність, правосуддя (одна із заяв Тимошенко, - ред.) ... До якого з цих слів можна застосувати банальну легалізацію мільйонів невідомого походження? Через людей, яких попросили або навіть не питали їхнього дозволу на використання їхніх персональних даних ", - зазначив автор розслідування Максим Опанасенко.

Журналісти проекту окремо наголосили, що Тимошенко "прогнозовано вчепилася" за попереднє їхнє розслідування про відмивання сотень мільйонів гривень в ОПК через "друзів президента", "щоб грати на пониження рейтингу найближчого конкурента" на майбутніх виборах.

Нагадаємо, Тимошенко блискавично відреагувала на скандал довкола гаранта – лідер "Батькіщини" починає процедуру імпічменту Порошенка.

Як повідомляв портал Знай.ua, журналісти програми "Наші гроші" опублікували розслідування щодо махінацій в українській оборонці, якими займаються "друзі президента".

Також Знай.ua писав, Гладковський подав до суду на журналістів "Наші гроші"