Лідер фракції "Батьківщина", кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що має намір разом з іншими фракціями офіційно розпочати процедуру імпічменту чинного лідера держави Петра Порошенка.

Президент України Петро Порошенко у Польщі
Президент України Петро Порошенко у Польщі

Поштовхом до цього стало розслідування журналістів про збагачення його оточення в оборонній сфері. Ось, до речі, і воно:

"Те що журналістами було знайдене, підпадає під статтю 111 Кримінального кодексу України. Це державна зрада, умисно вчинена громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цінності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній безпеці країни", - заявила вона.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

юлія тимошенко
юлія тимошенко

На думку Тимошенко, по суті це сприяння ворогу, знищення української армії та сприяння країні окупанту у захопленні України.

Лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко
Лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко

"Разом з іншими фракціями ми починаємо процедуру імпічменту президента І ми звертаємося до всіх без виключення депутатів, які мають честь і совість для того, щоб поставити на місце всі ті організовані злочинні угруповання", - сказала вона.

Візит Петра Порошенка до США для участі у засіданні Генеральної Асамблеї ООН
Візит Петра Порошенка до США для участі у засіданні Генеральної Асамблеї ООН

Слід відзначити, що згідно зі статтею 111 Конституції України, президент може бути усунений з поста Верховною Радою в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину. Але в Україні цю процедуру жодного разу не застосовували.

Дивіться: Юлія Тимошенко вважає агітацію Петра Порошенка незаконною

Нагадаємо, Савченко перейшла на російську заради Гордона і приголомшила заявою.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський із "Слугою народу" з легкістю обійшов усіх кандидатів. Також "Знай.ua" писав, що український парламент планує 28 лютого розглянути у другому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".