Український парламент планує 28 лютого розглянути у другому читанні законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної".

Про це стало відомо завдяки заяві спікера Верховної Ради Андрія Парубія.

"Пропоную, щоб ми в четвер перейшли до блоку культури і в цьому блоці до розгляду питання про державну мову", - заявив Андрій Парубій.

За словами спікера Ради, до нового закону надійшло понад 2000 тисяч поправок, саме тому його розгляд може затягнутися на довгий час.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Це може тривати тиждень, може тривати 3-4 дні. Але я впевнений, що український парламент "вважає одним з головних своїх обов'язків на цій сесії розглянути закон про мову", - сказав Парубій.

Також в четвер планують розглянути законопроект №7473 про внесення змін до митного кодексу. Парубій додав, що у вівторок планується почати з розгляду питання про внесення змін у житловий кодекс про забезпечення прав власників, а також з питання, внесеного президентом, про допуск підрозділів інших держав на територію України на спільні навчання.

Варто нагадати, що незважаючи на той факт, що в січні 2019 року українці отримали нові платіжки за тепло, перераховані на підвищену ще в листопаді ціну на газ для населення, кількість субсидіантів в країні зменшилося. Якщо в січні минулого року держава допомагала оплачувати комуналку 3,9 млн сімей, то на початку цього року – лише 3,6 млн, підрахували у Держстаті. І додали, що зменшився і середній розмір держдопомоги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат в президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський вирішив знайти спосіб подолати головну біду земляків на сьогодні – невиправдано завищені комунальні тарифи.

Нагадаємо, дешеве житло зажене українців у боргову яму: доведеться платити тричі.

Як повідомляв Знай.uа рекордне подорожчання газу Гройсман назвав кращою альтернативою для українців.

Знай.uа писав, на українців подають в суд і відбирають майно: штрафи за комуналку стали реальністю.