Журналісти програми "Наші гроші" виконали свою обіцянку і оприлюднили третю частину циклу розслідувань про корупцію в оборонній сфері.

В черговій "серії" журналістських розслідувань йдеться про те, як діючий директор "Укроборонпрому" Павло Букін віддає на розпил угрупованню Гладковського-Жукова міжнародний контракт вартістю в 14 млн гривень.

Відео опубліковано на каналі BIHUS info в ютубі. Журналісти стверджують, що в 2017 році "угруповання Жукова-Гладковського" поставляло державній компанії "Укрспецекспорт" російські деталі для літаків за ціною, завищеною в сім разів.

При цьому директор Укрспецекспорту Букін, стверджують журналісти, чудово знав, що висотоміри не варті стільки, скільки він за них платить. Розслідувачі наводять листування Букіна з Жуковим, яке доводить це.

Павло Букін

80-відсотковий аванс розділили між собою ймовірні учасники схеми. Як свідчить їх листування, 30 тисяч доларів отримав Олег Гладковський, 10 тисяч - нинішній директор "Укроборонпрому" Павло Букін. Ще 46,6 тисяч забрали на двох безпосередні організатори поставки Ігор Гладковський (син екс-заступника секретаря РНБО) і його бізнес-партнер Віталій Жуков.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На той момент Букін очолював "Укрспецекспорт", який займався закупівлею деталей. Чиновник нібито особисто замовляв товар у Гладковського-молодшого і його партнерів.

Журналісти стверджують, що чистий прибуток від тієї угоди досягала 300 тисяч доларів.

У розслідуванні також говориться, що Гладковському-старшому відраховували частку не лише зі згаданої закупівлі.

Журналісти анонсували ще одну частину розслідування, яке стосується розкрадання оборонної сфери і ролі в ній правоохоронних органів.

Нагадаємо, 25 лютого журналісти програми "Наші гроші" опублікували розслідування щодо махінацій в українській оборонці. Оозслідування показало, що син заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський був безпосереднім учасником мільйонних схем по розкраданню в оборонному комплексі

Як повідомляв портал Знай.ua, Гладковський подав до суду на журналістів "Наші гроші"

Також Знай.ua писав, як з'ясувало журналістське розслідування, напередодні виборів партія "Батьківщина" завела на свої рахунки підозрілі мільйонні "кеші"