Нещодавно вибухнув скандал навколо одеського центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Після цього установа відвідали представники омбудсмена. Про це повідомляє прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова.

Перевіряючі зазначили, що стан ремонту в центрі задовільний, але констатували, що діти живуть майже в тюремних умовах.

У повідомленні йдеться: "Зафіксовано численні випадки булінгу дітей як з боку адміністрації, так і з боку інших дітей, на які не реагує керівництво ... Більшість дітей скаржилися на їжу з тарганами, волоссям, що знайшло підтвердження на момент перевірки. Діти не мають можливості отримувати передачі від родичів".

До того ж, грубо порушується приватність вихованців центру.

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

"Адміністрація установи спостерігає за дітьми під час купання. Душ і зміна одягу безпідставно обмежуються до одного разу в тиждень", - повідомили представники омбудсмена.

За всіма даними, вихованців змушують відвідувати недільну церковну школу, і застосовують до них покарання у виді фізичних вправ.

Нагадаємо, що Десятки маленьких одеситів опинилися в пеклі: в'язниця замість реабілітації Поліцейський патрульної поліції Одеської області звинуватила одеський Центр соціально-психологічної реабілітації дітей в обмеженні прав і свобод підопічних. Відповідний пост поліцейський патрульної поліції Зоя Мельник написала на своїй сторінці в Facebook з метою надати розголосу ситуацію, яка склалася в Одеському ЦСПДР. Про це повідомляє "Інформатор".

Нещодавно "Знай.uа" писав, що Київську школу перетворили в американську в'язницю. Одна з загальноосвітніх школ Києва потрапить в кадри американського фільму. Вона стала знімальним майданчиком для стрічки про ув'язнених.

"Знай.uа" повідомляв, що Ця в'язниця: життя українських дітей перетворили у справжнє пекло. На Львівщині виявили інтернату для дітей з особливими потребами, де умови не просто жахають, навіть страшно уявити.