Уже в кінці цього місяця відбудуться вибори шостого президента України. Як відомо, «нова мітла мете по-новому», тому багато керівників на місцях, вирішили підстрахуватися і задобрити своїх підлеглих подарунками.

Хронометри на пам'ять

У нашій країні найчастіше люблять обдаровувати «Подяками» - це і дешево і клопоту нема. Але в даному випадку, коли невідомо, як повернеться життя після 31 березня, чиновники вирішили не розмінюватися на дрібниці і замовити подарункові наручни годинники. Інформацію про це ми знайшли на сайті державних закупівель prozorro.

Наприклад, у Львівській обласній державній адміністрації на цю справу виділять 83 тис. гривень. Всього обдарують 105 людей, у яких тепер будуть годинники з гербом львівської області і написом, що це подарунок від губернатора.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Ще більше грошей на годинник вирішили витратити в Житомирській обласній раді. За 257 хронометрів вони були готові викласти майже 180 тисяч гривень. Але в результаті аукціону, ціна впала майже в два рази.

Також цікаво, що в Житомирській облраді вирішили закупити лише 50 годинників зі швейцарським механізмом (напевно, для найважливіших одержувачів), а решту з японським.

Але не скрізь готові витрачати такі «шалені суми» на подарунки. Наприклад, в Маріуполі нагородять годинниками всього 10 чоловік. При цьому заплатити доведеться лише трохи більше 5 тис. гривень за ці хронометри.

Хто крутіший?

Звичайно, в такий час, як виборча кампанія, не можуть не відзначити своїх співробітників і голови МВС і СБУ. Як відомо, між цими структурами, хоч вони і йдуть рука об руку, завжди йде прихована конкуренція.

Наприклад, у Службі безпеки України вирішили закупити 180 наручних годинників і заплатити за це 259 тис. гривень. Цікаво, що такі хронометри отримають тільки 25 жінок, але 155 чоловіків.

А ось де вирішили взагалі гроші не брати до уваги, так це у МВС. На подарункові хронометри в силовій структурі хотіли витратити 728 тис. гривень. Але в результаті аукціону ціна впала до майже 490 тис. гривень.

Всього буде закуплено 700 наручних годинників з написом «Від міністра внутрішніх справ України»: 250 в результаті з'являться на жіночих ручках, і 450 відповідно на чоловічих.

Також варто додати цікавий момент. Всі годинники, незалежно від якої структури вони будуть даріться, мають дуже схожі характеристики і технічні вимоги. Але тільки от чомусь в Житомирській обласній раді один годинник в результаті стоять 519 гривень, а наприклад від СБУ - це сума майже в три рази вище - 1438 гривень. Але, справедливості заради скажемо, що у них ще не було аукціону, тому ціна ще може впасти.

Як повідомляв раніше Знай.uа, Володимир Зеленський оприлюднив перший "ескіз" своєї передвиборчої програми.

Також Знай.uа писав про те, що кандидат у президенти Володимир Зеленський звернувся до українців і вирішив детальніше розповісти їм про свій передвиборний штабі і ті кроки, які вони роблять.