Представники Білого дому висловили свою повагу до незалежності Білорусі, а також заявили про задоволеність позицією Мінську щодо невизнання російського суверенітету над Кримом.

Про це білоруським журналістам заявив заступник помічника державного секретаря США Джордж Кент, який відвідав нещодавно білоруську столицю з офіційним візитом.

Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко

Дипломат заявив, що США не просять Мінськ робити вибір між Москвою і Заходом - у США розуміють, що у Білорусі та Росії дуже тісні зв'язки в галузі політики, економіки, безпеки, так само як і те, що республіка приділяє значну увагу розширенню торговельних зв'язків з країнами Європейського союзу та іншими державами.

У Вашингтоні "жодним чином не прагнуть підірвати ці зв'язки", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Конгрес США
Конгрес США

"Підтримка незалежності і суверенітету Білорусі та інших пострадянських країн є давньою політикою Сполучених Штатів. Ми вважаємо, що Білорусь повинна бути вільна у виборі своєї долі і напрямів розвитку. Це ж стосується і її стосунків із сусідами", — додав Кент.

Одночасно з цим в США зазначають, що протягом кількох останніх років Москва неодноразово використовувала свої тісні стосунки з сусідами їм же на шкоду.

Варто нагадати, що президент Білорусі Олександр Лукашенко несподівано повстав проти втручання Путіна у зовнішні відносини країни і в черговий раз позначив рівень політичного хаосу, який панує в Російській Федерації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, що, як і раніше, підтримує ідею створення союзної держави з Російською Федерацією. При цьому у двох країн неодмінно повинні бути рівні умови.

Нагадаємо, у мережі з'явилася декларація Порошенка: приємного перегляду.

Як повідомляв Знай.uа Лукашенко розповів, ким стане Порошенко після виборів.

Знай.uа писав, Лукашенко різко звернувся до Путіна по Україні: вистачить, це катастрофа.

Дивіться відео по темі: