Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія перекидає в Крим військові сили і в наступні роки кількість російського контингенту на півострові може досягти 50 тисяч осіб. Про це стало відомо під час прес-конференції у четвер, 7 березня.

Клімкін заявив, що мілітаризація Криму досягла певної межі, але якщо вона буде відбуватися і далі, то в наступні роки там буде майже 50 тисяч російського персоналу. Він зазначив, що Росія переселяє на територію Криму десятки тисяч громадян, серед яких безліч людей мають кримінальне минуле.

Павло Клімкін

З цього приводу глава МЗС повідомив: "Переселяють десятки тисяч людей з Росії, причому досить різних за національною, релігійною ознакою. У нас є побоювання, що багато з них мають ще й кримінальне минуле. Тобто спеціально переселяють людей, яких можна контролювати".

Крім цього, Клімкін заявив і про залякування населення Криму. Зокрема, ФСБ постійно викликає людей саме з цією метою. Затримання архієпископа ПЦУ Климента, як зазначив глава МЗС, було "взагалі за межами всіх червоних ліній".

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Павло Клімкін

На закінчення Клімкін наголосив: "Ви чудово розумієте (але багато в світі це відчувають, але не до кінця розуміють), що Росія не змогла перетворити окуповану територію в звичайну Росію. Це набагато гірше версія Росії, набагато гірше версія диктатури, де багато людей просто бояться виходити з будинку".

Глава МЗС також стверджує, що на території окупованого півострова підготовлена інфраструктура для ядерної зброї.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в четвер, 7 березня, російський президент виступив на вечорі в честь 10-річчя Сил спеціальних операцій РФ. Незважаючи на це, увага багатьох гостей була прикута до того, в якій дивній і безглуздій позі стояв господар Кремля.

Як повідомляв портал "Знай.uа": російські моряки знову опинилися в центрі скандалу. На цей раз вони попалися за улюбленим заняттям – розпиванням спиртного безпосередньо під час виконання службових обов'язків.

Також "Знай.uа" писав, що канцлер Німеччини Ангела Меркель не надала підтримку ініціативі США у контексті узгоджених дій проти агресії Путіна в Керченській протоці.