Українському моряку Сергію Чулібі, який знаходиться в військовому полоні в РФ, сьогодні виповнюється 30 років.

Цю інформацію повідомив адвокат українця Геннадій Федоров на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні моєму підзахисному Сергію Чулібі виповнюється 30 років. На жаль, свій ювілей він зустрічає не за святковим столом у колі батьків, нареченої і друзів, а перебуваючи в полоні. Але, незважаючи на ці обставини, тримається Сергій добре і впевнено дивиться в своє майбутнє". Геннадій Федоров

Крім того, адвокат підкреслив, що на попередній зустрічі передав моряку вітання від родичів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Сергієві на нашій попередній зустрічі було приємно отримати привітання від своїх рідних і вкотре відчути підтримку земляків, які також вітають його з Днем народження. Побажаємо Чулібі Сергію якнайшвидшого звільнення, витримки і міцного здоров'я!". Геннадій Федоров

Нагадаємо, що кримські активісти Осман Пашаєв, Лейла Омер і Наталя Красненкова організували акцію "Пиши нашим". Вони дізналися, хто є кумирами українських полонених моряків і попросили їх написати слова підтримки в'язням Кремля. На акцію одним з перших відгукнувся воротар Шахтаря Андрій П'ятов.

Голкіпер "гірників" написав листа українським морякам, які були взяті в полон збройними силами Російської Федерації у листопаді минулого року:

"Хотів би всім нашим морякам, які знаходяться в полоні, передати слова підтримки. Упевнений, у хлопців сильний характер, вони подолають всі випробування з високо піднятою головою. Сил вам, хлопці, здоров'я, віри в себе, тримайтеся. Вас не зламати!"

Також Шахтар подарував морякам Богдану Небилиці, В'ячеславу Зінченку і Володимиру Лісовому футболки донецької команди з їх прізвищами.

Як повідомляв портал Знай.uа, німецький військовослужбовець у відставці влаштував у Києві акцію протесту. Під стінами посольства Росії з'явилися 24 стенди з фотографіями військовополонених українських моряків.

Також портал Знай.uа писав, що в четвер, 8 лютого, російський корабель протаранив автомобільний міст у південнокорейському порту Пусан. Ніс судна зробив мосту величезну дірку площею 25 м².