Український моряк Андрій Эйдер, який був одним із захоплених і поранених в результаті атаки росіян в Керченській протоці, написав лист з московського СІЗО. Він розповів про своє самопочуття і умови утримання.

Копію листа опублікувала журналістка Таїсія Турчин на сторінці в Facebook.

"Один з військовополонених моряків, молодий, Андрій Эйдер написав відповідь на мій лист. Нескладно помітити зафарбовані цензором кілька слів. Нам в редакції знадобилося 5 секунд, щоб зрозуміти, які ж слова збентежили тюремних цензорів путінського режиму. А ви зрозуміли?)", - написала журналістка.

Вона зазначила, що в листі зафарбовані два слова. І цілком очевидно, що зарисований напис "Слава Україні!", на щастя, московські тюремники залишили іншу частину листа недоторканою.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Умови... Можна сказати нормально, є книги, електрочайник, холодильник, батареї гріють, могло бути набагато гірше. Рани гояться, можу ходити нормально, кульгаю. По сходах підніматися і спускатися важко, на жаль, сильне навантаження на ноги, руками за поручні хапаюся і йду", - описує Андрій свої умови утримання.

Найважче, за словами моряків, дивитися у вікно і бачити далеко сотні машин, людей, які вільні. І здається, що ось вона свобода, так далеко і так близько.

"Не хочеться, щоб про нас забували, адже 24 людини сидять просто так в СІЗО іншої країни. А всі ці люди – військові, вони служать народу України. Хочеться, щоб народ пам'ятав... Поверніть нас додому... Не забувайте нас..." - резюмував він.

Нагадаємо, українські моряки висловили свою позицію окупантам: Ми – військовополонені. До Нового року адвокати повинні потрапити до кожного.

Як повідомляв Знай. ua, троє полонених українських моряків зважилися на неможливе: "психологічна обробка" РФ не спрацювала. Полонені Росією українські моряки з буксира "Яни Капу" відмовилися давати будь-які свідчення і назвали себе військовополоненими РФ.

Знай. ua писав, що корабель НАТО прийшов на допомогу українським воякам: британський міністр жорстко поставив Путіна на місце. Уильянсон переконаний, що цей корабель не стане останнім.