Росія не залишить Україну в спокої і вишукує у нашої країни слабкі місця, щоб вдарити якомога болючіше. Що ближче вибори - тим старанніше Путін гострить жало, вважаючи нашу країну абсолютно беззахисною. Він сподівається натиснути на хитку економіку в Україні і втрутитися в кожну сферу суспільного життя. Такими висновками поділилися західні ЗМІ, зокрема - видання Politico.

Головне завдання Кремля - щоб при владі в Україні опинилися проросійські особистості. Для агресора, який вирішив діяти хитро, як змія, найголовніше - це створити всередині країни оптимальні умови для впливу Путіна, а для цього їм потрібно дестабілізувати ситуацію в країні.

За п’ять років війни Україні вдалося віддалитися від Росії на велику відстань – отримати широку підтримку на Заході для введення серйозних економічних санкцій проти Росії. Суттєво зменшився культурний вплив Росії, з’явилася заборону на російські телеканали і соцмережі.

Зате використання української мови у ЗМІ та школах вдалося збільшити. Новостворена Православна церква України завдала відчутного удару по історичних претензії Москви до Києва, це коштуватиме російській церкви мільйонів доларів церковної власності. Крім того, створення ПЦУ значною мірою підриває вплив Путіна на Україну.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Путін чекав, що Україна виснажиться під впливом агресії з боку Росії. В СБУ кажуть, що з початку виборчого сезону Росія витратила сотні мільйонів доларів для впливу на вибори в Україні. Кремль намагається загострити політичну і сприяти міжетнічних і міжконфесійних конфліктів.

Окрему увагу Росія приділила кібератак проти українських чиновників і Центральної виборчої ради країни, а ще – своєї кампанії дезінформації в соцмережах.

Видання зазначає, що не варто недооцінювати прагнення Путіна відновити вплив на українське суспільство. Масштаби російського втручання в українську політику можуть лише здатися малоймовірним.

Нагадаємо, раніше Порошенко розкрив страшні плани Путіна: бліцкриг, виключно з захопленням Києва.

Також ми писали - гордість Путіна впала до історичного мінімуму: тепер нічим підтримати трон.

Крім того, ми повідомляли, що Путін пробив дно своєю безглуздою порадою росіянам.