Мабуть загрози колишньої льотчиці Надії Савченко підірвати Верховну Раду і розстріляти потім нардепів не пройшли даром. Парламент вирішили істотно убезпечити.

Знай.ua за допомогою системи державних закупівель prozorro встановив, що в цьому році для безпеки народних депутатів буде закуплено два паркувальних боларда (висувна система примусової зупинки автотранспорту), дев'ять арочних металодетекторів та сім рентген-інтроскопів для перегляду багажу відвідувачів.

Витратити на це вирішили більше 10 мільйонів гривень.

Наркотики і вибухівка

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Технічні характеристики товарів також говорять про те, що за свою безпеку народні депутати дійсно переживають. Наприклад, паркувальний болард повинен висуватися за 5 секунд, не менше, а рентген-інтроскопи повинні в першу чергу показувати потенційно небезпечні предмети і речовини: наркотики і вибухівку.

Варто зазначити, що подібні інтроскопи будуть стояти не тільки на вході для відвідувачів Верховної Ради, а й для самих парламентаріїв. Тому, можливо, комусь стане складніше проносити на роботу різні заборонені речовини.

Гроші люблять рахунок

Крім цього тендеру нас також зацікавила закупівля, на невелику суму в 4320 гривень. Вона стосувалася послуги за профілактичне обслуговування лічильників банкнот.

Ймовірно, для народних депутатів так часто рахують гроші, що лічильники не витримують і їх треба ремонтувати. І хто знає, можливо, подібне збільшення рівня безпеки пов'язано саме з тим, що нардепи стануть заробляти ще більше і тому їм потрібна додаткова охорона.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що українці дорого заплатять за басейн для Гройсмана.

Так само ми писали, що українські депутати круто забухають за наш рахунок.

Нагадаємо, чиновники виділили на охорону мільйони: до чогось готуються?