Журналіст Денис Бігус опублікував заключну частину резонансного розслідування крадіжок оборонного бюджету в Укроборонпромі, а саме ролі силових органів в покритті корупції в СБУ, ГПУ, Нацполіції та НАБУ.

Відповідний матеріал був опублікований у понеділок, 11 березня на YouTube канал "BIHUS info".

Укроборонпром

"Фінальний епізод розслідування про те, як друзі Президента розкрадали оборонку. Про те, як правоохоронці замість закривати - прикривали злочинні схеми. Скільки коштує лояльність податкової та СБУ? Як прокуратура тричі поховала розслідування за оборонними аферами хлопчиків? І як НАБУ з ними дружили і їм допомагали - замість допитувати і садити? Дивіться в сюжеті Лесі Іванової.". йдеться в описі до розслідування

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще
Варто відзначити, що після публікації даного розслідування був звільнений перший секретар РНБО Гладковський і ряд директорів оборонних заводів.
Нагадаємо, що аудит "Укроборонпрому" буде проводитися однією з всесвітньо відомих аудиторських компаній, яких налічується чотири, про що заявив Петро Порошенко під час свого виступу на телеканалі ICTV в неділю, 10 березня.

Гарант наголосив: "Аудит "Укроборонпрому" - щоб довіряли і міжнародні партнери, бажано, щоб робила одна з чотирьох всесвітньо аудиторських компаній. Інші - менший рівень довіри".

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Також він запевнив у тому, що до перевірки кожного контракту компанії залучать Рахункову палату, аудиторську службу, а також інші відповідні органи. Другим завданням Порошенко вважає відсутність у всіх сумнівів щодо рішучості і ефективності дій уряду.

Як повідомляв портал "Знай.uа", генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів, що витік інформації щодо Укроборонпрому шукають за допомогою перевірок на поліграфі. Він також зазначив, що доступ до документів був у невеликої кількості осіб.

Також "Знай.uа" писав, що експерт розповів українцям про передвиборчі обіцянки, які Порошенко дав жителям нашої країни 5 років назад, а також про те, які з них він виконав.