Більше половини внутрішньої документації Укроборонпрому перевели в електронний формат. Це заощадить майже мільйон гривень державних коштів щодня. В концерні також оголосили відкритий конкурс на понад 10 керівних посад закритих оборонних підприємств.

"Електронний документообіг – одне з перших рішень команди менеджерів, яка очолила концерн рік тому. Ця технологія дозволяє економити найцінніший ресурс – час", - заявив директор департаменту контролю за фінансово-господарською діяльністю концерну Артур Херувімов.

Відтепер вирішення питань основної діяльності, службові записки та обмін інформацією між структурними підрозділами Укроборонпрому відбувається в електронному форматі. Пояснити зміст реформи в відомстві редакції "Знай" відмовилися.

Раніше перший заступник генерального директора концерну Сергій Пінькас заявляв, що електронні технології дозволили вже заощаджено 137 мільйонів гривень за півроку.

"Завдяки електронним майданчикам вдалося виключити людський фактор із системи здійснення закупівель та покласти рішення щодо вибору найкращої пропозиції на комп'ютерну програму. Це реальний результат ефективності електронних торговельних майданчиків, щоденна економіяна майже мільйон гривень", - казав Пінькас.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Напередодні радник міністра оборони Юрій Бірюков заявив, що віднині усі закупівлі для армії будуть проводитися виключно через електронні торги.

"Ви розумієте - всі закупівлі! Форма, ліки, тушонка, дизель. Все буде закуповуватися на відкритих електронних торгах, де фірми будуть боротися за пониження ціни на лот, де будуть заощаджуватись мільйони гривень", - зазначив Бірюков.

Читайте також: Форму для армії закуплять на електронних торгах

Укроборонпром також сьогодні оголосив конкурс на посади 9 директорів оборонних підприємств. Зокрема, в відомстві оберуть керівників найкрупніших танкових заводів України – Львівського і "Завод імені Малишева" у Харкові. 10 червня обох директорів звільнили за невиконання виробничих планів та неспроможність налагодити серійне виробництво броньованих машин.

28 червня очільник Генштабу України Віктор Муженко звернувся до керівництва Укроборонпрому з претензією про масові аварії машин "не в наслідку бойових дій". Згідно з інформацією ЗМІ з 45 БТР, які передали на озброєння армії на початку місяця, до фронту самотужки доїхали лише 18.