Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков порушує статтю закону щодо вимог до міністрів, серед яких — знання української мови. Окружний адміністративний суд Києва вже відкрив відповідне провадження щодо цього.

Про це повідомляє Національне бюро розслідувань України.

"Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо неподання до Верховної Ради України подання про звільнення очільника МВС", — ідеться в повідомленні.

Відомо, що позивач у цій справі — Олена Халарєга. Розглядатиме справу суддя Наталія Шевченко. Зазначається, що суд розглядатиме адміністративну справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Прес-служба суду повідомляє, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення.

"Згідно з Кодексом адміністративного судочинства України, суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше шістдесяти днів із дня відкриття провадження", — зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, що інформацію про те, що в штабі "провладного кандидата" за гроші адміністративного ресурсу та бюджетних коштів купують лояльність найбідніших виборців на майбутніх виборах, прокоментував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Як повідомляв "Знай.uа", Аваков ризикує попрощатися з кріслом міністра: за що можуть звільнити керівника МВС.

Раніше "Знай.uа" писав, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив, що наразі слідчі Національної поліції зараз перевіряють ситуацію щодо виявлення технічного обладнання біля офісу кандидата в президенти Володимира Зеленського.