Інформацію про те, що в штабі "провладного кандидата" за гроші адміністративного ресурсу та бюджетних коштів купують лояльність найбідніших виборців на майбутніх виборах, прокоментував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Свої роздуми з цього приводу Він озвучив в ефірі програми "Свобода слова" на одному з українських телеканалів.

Аваков не назвав прізвища, але ми то знаємо, що "провладний" кандидат на виборах один - це діючий президент Петро Порошенко.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

"Давайте я наведу вам приклад однієї кримінальної справи, яка розслідується поряд тут, в Київській області, Василькові. Мова йде про підкуп голосів... Один з штабів провладного кандидата, команди, наймає агітаторів, агітатори вибирають сто людей, як правило, найбідніших, йдуть до них у квартири, запитують: а ви готові підтримати нашого кандидата, ось, ми готові вам допомогти. Зі ста чоловік тридцять кажуть: так, ми готові", - розповів він.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Потім, за словами Авакова, цих людей записують в список і йдуть з ним в райраду або собез, і нібито кажуть там керівникам "виділити цим людям по тисячі гривень", використовуючи бюджетні кошти програми "Турбота". Після виплати, розповів далі Аваков, цим бідним людям дзвонять "зі штабу" і нагадують про те, що треба стримати слово і підтримати кандидата.

"Це відбувається по всій країні. Київська область більше всіх, Київ, Одеса, Одеська область, Харківська", - запевнив міністр, на секунду показавши якусь схему з якимись обличчями:

Та сама схема, детальніше у відео

За словами Авакова, такими схемами нібито можуть займатися чотири кандидати в президенти, і додав: "В даному випадку я сказав про те, що спрямовано в бік команди Порошенка". Він також назвав прізвища Тимошенко, Гриценко і Тарути, але зазначив, що по цим звернень "менше".

Нагадаємо, місиво в Черкасах оголило червоточину Порошенка: перших він купує, других нагинає.

Як повідомляв Знай.uа Аваков ризикує попрощатися з кріслом міністра: за що можуть звільнити керівника МВС.

Знай.uа писав, активісти Нацкорпуса безслідно зникають після зіткнень в Черкасах.

Дивіться відео по темі: