Російський найманець, який був ватажком терористів "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що його цинічно зрадили.

За словами терориста, під час боїв у Слов'янську він отримав дзвінок від "голови" окупованого Криму Сергія Аксьонова із пропозицією залишити Донбас і втекти на півострів. Про це Гіркін розповів у інтерв'ю блогеру "Донецький".

"Аксьонов прямо запропонував мені терміново повертатися до Криму, "де у мене все буде добре". На моє запитання "Куди подіти сотні ополченців?" він чітко не відповів, на чому моє з ним спілкування перервалося до осені. Звісно, у мене і думки не виникло як кинути людей, так і розповісти комусь про таку пропозицію (це могло підірвати моральний дух ополчення, який був на небувалому підйомі)", — сказав він.

Після цього дзвінка Аксьонова, за словами Стрєлкова, він зрозумів, що "російських ополченців Донбасу і добровольців цинічно зрадили".

"Але залишалася надія на те, що якщо ми зуміємо протриматися досить довго — то ситуація зміниться, і підтримка з боку РФ все ж таки буде надана", - озповів Гіркін.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами терориста, він не сумнівався у ймовірності такої підтримки. Гіркін розповів, що на той час на кордонах України Путін зосередив велике військове угруповання ВС РФ, а на військову техніку наносились емблеми "МС" - "Миротворчі сили".

"Імовірність прямої підтримки з боку РФ на той момент була дуже висока. Нагадаю, що на кордонах України на той момент була зосереджена велика військове угруповання ЗС РФ, було безліч свідчень того, що військові вже наносять на бойову техніку емблеми "МС" - "Миротворчих сил". Але це все загальновідомо, а у мене була і "закрита" інформація. На даний момент я вважаю, що вона як і раніше представляє з себе державну таємницю. Тому поділитися нею не можу і зможу (якщо зможу) ще не скоро", - розповів Гіркін, чим черговий раз підтвердив задіяність "іхтамнєтов" у війні.

Однак, Стрєлкову довелося досить довго чекати цієї підтримки.

"Триматися" довелося не дні чи тижні, а три з половиною місяці. І весь цей час мені доводилося "тягати на душі важкий камінь" — адже практично до середини серпня надії на допомогу були мізерні і ненадійні, а тягар відповідальності за тисячі бійців і захист густонаселеного регіону з мене ніхто зняти не міг", — додав терорист.

Він наголосив, що до кінця перебування на Донбасі він смертельно втомився — передусім морально.

"Цим пояснюються деякі мої помилки в останній період командування. Однак у боягузтві і панікерстві мене звинувачують даремно — мене обтяжував не страх за своє життя, а усвідомлення величезної відповідальності та розуміння того, що банально загинути мені не можна — оборона просто розвалиться", — додав Стрєлков.

Нагадаємо, Гіркін терміново продає головну путінську нагороду: терорист анонсував торги на яких продасть медаль "за повернення Криму"

Як повідомляв портал Знай.ua, Гіркін зізнався у злочинах в Україні

Також Знай.ua писав, Гіркін розповів, як монахи з Лаври вбивали українців на Донбасі