Російський найманець Ігор Гиркин (Стрєлков) вчергове присвоїв собі "українські лаври", цього разу він навішав росіянам порцію локшини про Одесу.

Про це він розповів на прес-конференції для російських ЗМІ в Самарі.

Терорист заявив, що тільки завдяки його диверсійної групи сепаратисти Донбасу змогли провести незаконний "референдум" про створення "ДНР".

бойовики
бойовики

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Відповідаючи на запитання, чому в Одесі і в Харкові не відбулися подібні "референдуми", Гіркін відповів, що їх не було кому захищати.

"Насправді "референдумів" в Харкові та Одесі не було тільки з тієї причини, що не було кому їх захищати", - розповів бойовик.

За словами терориста, саме його диверсійна група зуміла забезпечити силове прикриття "голосування" в Донецькій області.

"У Донецьку, якби наші групи не зайшла, моя, конкретно, то, напевно, все б сталося по харківському або одеському сценарієм", - підкреслив він.

Гіркін додав, що диверсійний рейд на Донбас в квітні 2014 року був для нього не єдиним варіантом: розглядалася ідея вторгнення російських бойовиків в Одеську область.

"У мене був вибір: йти на Одесу або на Донецьк. У мене були делегати з Донецька і були делегати з Одеси. Причому, вони зверталися не до мене особисто (мене тоді толком ніхто не знав), а до Аксьонова, а Аксьонов їх переправляв до мене. мене трохи ні на колінах благав представник Одеси йти на Одесу. Але вибачте, маючи такі крихітні сили, діяти далеко від російських кордонів, я не наважився .... ", - повідомив він.

бойовики "ДНР"
бойовики "ДНР"

Саме через "беззахисність" одеських і харківських сепаратистів, впевнений він, на цих територіях не відбувся фейковий "референдум".

"Нікому було захищати - там все придушили в зародку...", - резюмував Гіркін.

Нагадаємо, у Донецьку бойовики затримали колишнього керівника фракції Партії регіонів у Донецькій Облраді Миколи Загоруйко. Про це стало відомо з повідомлення журналіста Дениса Казанського в Facebook.

Як повідомляв раніше Знай.ua, бійці операції Об'єднаних сил на Донбасі ліквідували бойовика, який служив у так званому "9-му окремому мотострелковом штурмовому полку морської піхоти ДНР".

Також Знай.ua писав про те, що найманці так званих "ДНР" та "ЛНР" знову дали про себе знати.