Музикант, лідер гурту "Воплі Відоплясова" Олег Скрипка підтримав закон про мову. Про це він розповів на відео, яке виклала в YouTube ініціатива "Громадський закон про мову 5670-д".

"Для мене питання мови стало актуальним, коли я проживав у Європі і мені треба було терміново вивчити французьку мову. Тоді я зрозумів, що в побуті, і в роботі без мови нічого не можеш зробити. Я вивчав французьку, і коли почав постійно спілкуватися з європейцями, з французами, то зрозумів, що мовний момент насправді дуже важливий і принциповий для французів - наскільки вони поважають, шанують мову, наскільки соціальне й політичне життя базується навколо мови. І тоді, після французької, я вивчив українську мову, і я ставлюся до української мови в принципі там само, як європейці ставляться до своїх мов. Є мова – є держава. Нема мови – нема держави. І насправді проблеми соціальні, матеріальні, навіть існування держави Україна, яка сьогодні є й пов’язана з війною, вона пов’язана з мовою в тому числі. У тих регіонах, які мають серйозні проблеми з українською мовою, завжди важко було колись організувати концерти ВВ. А зараз ці регіони окуповані. Як ми захищаємо тварин, здоров’я людей, так треба захищати здоров’я нації, треба захищати українську мову. Я за захист української мови, я за мовний закон. Треба нарешті будувати процвітаючу Україну".

Верховна Рада
Верховна Рада

Нагадаємо, 28 лютого парламент перейшов до розгляду "мовного закону" у другому читанні. Однак розгляд обмежився лише вступним словом голови профільного комітету, до правок нардепи так і не переходили.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, в підготовленому до другого читання законі про функціонування української мови як державної передбачені адміністративні штрафи до майже 7 тисяч гривень. Так, штрафи будуть стосуватися підприємницької діяльності, що здійснюється у публічній сфері. Зокрема, штрафи становитимуть від 5100 до 6800 гривень.

Верховна рада України в середу, 13 березня, продовжила розгляд правок до "мовного закону" - законопроекту №5670-д про функціонування української мови як державної. Про це оголосив голова парламенту Андрій Парубій.

Нагадаємо, безвіз не працює, українці не можуть виїхати за кордон.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна в Мінську жорстко провчила донецьких клоунів Путіна.

Також "Знай.ua" писав, що Укроборонпром розпочав кадрову чистку після шокуючого скандалу.