САП підозрює главу НАБУ Артема Ситника в приховуванні інформації про причетність детективів Національного антикорупційного бюро до корупції в оборонній сфері.

Заступник генерального прокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що САП відкрила кримінальне провадження проти Артема Ситника за фактом приховування ним інформації про причетність детективів НАБУ до корупції в оборонній сфері. Про це Холодницький сказав в ефірі телеканалу 1+1.

Холодницький стверджує, що НАБУ заховав 87 листів з матеріалів справи про корупцію в Укроборонпромі, в яких, зокрема, йдеться про отримання хабарів співробітниками бюро.

Глава САП впевнений, що особисто Ситник був проінформований про хабарництво його підлеглих.


"Я вважаю, що він знав", - заявив він.

Холодницький заявив, що відкрив кримінальне провадження за даним фактом і передав його для розслідування в Держбюро розслідувань.

"Мною зареєстровано кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень при приховуванні (НАБУ) цих фактів", - повідомив він.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Крім того, Холодницький заявив, що має намір найближчим часом забрати у НАБУ всі кримінальні виробництва, пов'язані з оборонною сферою, і передати їх для розслідування іншим правоохоронним органам.

Нагадаємо, суд Києва відкрив кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника. Справу відкрито за позовом ГО "Платформа національної безпеки". Активісти і ветерани АТО вирішили змусити Ситника виявити його зв'язки з Росією.

Як повідомляв портал Знай.ua, НАБУ провело обшуки у фігурантів корупційного скандалу в оборонці - Олега Гладковського і його сина Ігоря.

Також Знай.ua писав, САП оголосила підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову в декларуванні недостовірної інформації.